Gönderen Konu: N1MM yazılımında icom IC-M710 cihazı nasıl haberleştirebiliriz  (Okunma sayısı 478 defa)

Çevrimdışı TA2E

Merhaba,
N1MM  yazılımında; icom IC-M710 marin hf  cihazı nasıl haberleştirebiliriz,
Bu konuda çalışma yapmış arkadaş var mı?
 Mevcut yazılımda ıc-m710 gözükmüyor.
 Onun yerine yazılımda ( n1mm'de ) geçerli olan bir seçenek var mı?
Deneyen oldu mu?
İlgi için şimdiden Teşekkür ederim.
73
TA2E
Hasan TURGUT
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2NC

Bildiğim kadariyla hamlib uygulaması M710 türü marin telsizleri destekliyor.
N1MM içinden radyo olarak hamlib seçildiğinde mantıken kullanabilmeniz lazim.
Ancak bende M710 olmadığından tam nasıl bir yol izlemeniz lazim birşey diyemiyorum.

Çevrimdışı TA1MC

İcom cihazlarda CI-V adresi çok önemli bu adres şayet cihazdan değişebiliyorsa bunu değiştirip programda mevcut bir icom cihaz gibi çalıştırabiliyorsunuz misal olarak icom ic-781 cihazımın adresi 26H Ben onu menüden değiştirip farklı uygulamalar yapıyorum.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2NC

M710 M805 gibi marin telsizlerin haberlesme protokolu rs422.  Yani USB veya rs232 gibi bir haberlesme yapmiyor. oncelikli oyle bir fark var.
İkincisi profesyonel cihaz olduklarından cat haberlesme komutları açık değil. ilginctir hamlib entegre ettigini iddia ediyor. fldigi ile kullanımından da bahsedilmis , belki n1mm de de kullanılabilir hamlib arayuzuyle diye bir tahminde bulunuyorum sadece.

Yani olay sadece CI-V olmayacak kadar kompleks aslında.

Çevrimdışı TA1MC

Ham radio integrator rs-232 portundan bağlanıyor,aynı porttan ham radio deluxe ve swisslog da çalıştıranlar var,remote portundan kontrol edeceksenız olay ci-v . Hangi porttan haberleşeceğinize hidden menu de(açılırken  func+1 tuşu) son sekmede REMT-IF seceneğini dsub(rs232) yada PIN (clone jack) olarak değiştirmeniz lazım

# ----------------- ----------------------
    # ICOM 710 Remote   Computer Serial port
    # (9-pin male)      (9-pin female)
    # NMI+ 5            3 TxD
    # NMO+ 7            2 RxD
    # NMI- 6            5 GND
    # GND 9             5 GND
    # Shell / Shield    Shell / Shield
    # ----------------- ----------------------
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2024, 06:58:49 Gönderen: TA1MC »
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2CR

murat abi emeğine sağlık

Çevrimdışı TA3IW

Merhaba.TA2E(Hasan) uzun zamandır bu forumda yazmadım içom 710M yardım istemen konusu dikkatimi çekti.Bu forumda yazacağına ve arkadaşlarımız TA2NC(Oğuzhan)ve TA1MC(Murat) uzunca araştırma ve kafalarını yormalarina gerek kalmayacakti bundan 10 gün önce  yaptığın gibi DX Summit klasteri forum gibi kullanarak kendini spot ederek Türkçe yazarak tekrar yardım talebin de bulunman dünyada amatorlein arasında çok zekice bir davranış olarak yerini ikinci defa percinlemis olacaktın.Tekrar DX Summut'e yardımda bulinacagin zaman ilk spotunu üç defa CQ CQ CQ diye yaz peşine ikinci spotunu üç defa QSK QSK QSK peşine üçüncü spotunu yine üç defa YARDİM YARDİM YARDİM yaz Son dördüncü spotunu üç defa İCOM İC-710M diye  yazdığın zaman dünya genelinde cevap yazan çok olur.ilerleyen zaman içersinde sadece DX Summut'i ve diğer klasterleri kulanarak sorularını çözülmesi senin için çok daha fazla cevaplar alacağını umuyorum. 73!  de DL/TA3İW.

Çevrimdışı TA2E

Cevat bey,
Nerden yardım alacağıma ben karar veririm.
Lüzümsuz şeyler yazacağınıza katkı veren bişeyler yazsaydınız daha makul olurdu.

Murat Kardeşim,hidden menüde rs232 var.Teşekkür ederim,

Oğuzhan hocam hamlib konusunda wattsap tan destek isterim.Teşekkür  ederim.
TA2E

Çevrimdışı TA1MK

Merhaba,
Konuyu yeni okudum
DX SUMMIT ten konuyu araştırdım.
Self spot konusunda bir amatörün kendini spot etmesi dünya genelinde gerçek amatörler arasında hiç hoş karşılanan bir konu değil.
Bizler havaya çıkarken TA ön ekli olarak Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiğimizi asla unutmamalıyız.
Ayrıca 10 mt merkez frekansı kabul edilen bir frekansta kendini spot ederek soru sormak,yardım istemek vs bilmem radyo amatörlüğüne ve hele,hele tek suffix bir işarete ne kadar yakıştı ?
73 de TA1MK

Çevrimdışı TA8AT

DX Summit'in amacı, radyo amatörlerinin dünya genelindeki istasyonları daha kolay bulmalarını sağlamak ve amatör radyo topluluğu içinde iletişimi artırmaktır. Bu platform, özellikle DX (uzak mesafe) çalışmaları yapan operatörler için bir araçtır. DX Summit, kısa dalga (HF), VHF ve diğer bantlarda çalışan istasyonlarla ilgili bilgileri paylaşarak, amatörleri karşılıklı iletişim kurmasını kolaylaştırır.

DX Summit'in Temel Amaçları:

1. DX İstasyonlarının Duyurulması: Operatörler, bir DX istasyonunu duyduklarında bunu frekans, çağrı işareti ve diğer bilgilerle birlikte paylaşır. Bu, diğer amatörlerin aynı istasyonu bulmasına yardımcı olur.

2. Aktif İstasyonlar Hakkında Bilgi Sağlama: Belirli bir anda hangi istasyonların aktif olduğunu ve hangi frekanslarda çalıştığını öğrenmeyi sağlar.

3. Propagasyon ve Bant Durumunu İzleme: Farklı bölgelerdeki sinyal durumu hakkında bilgi vererek, propagasyon koşullarını değerlendirmeye yardımcı olur.

4. Yarışmalar ve Özel Etkinlikler: Amatör radyo yarışmalarında veya özel etkinliklerde (örneğin, SOTA, IOTA) hangi istasyonların aktif olduğunu bildirmek için kullanılır.

Kullanım Özellikleri:

Spot Gönderme: Bir istasyon duyduğunuzda, çağrı işareti, frekans ve kısa bir açıklama ile "spot" gönderebilirsiniz.

Spot Arama: Belirli bir çağrı işareti veya frekans hakkında bilgi arayabilirsiniz.

Filtreleme: Bölge, bant, modülasyon türü (SSB, CW, FT8 vb.) gibi kriterlere göre arama yapabilirsiniz.

Kimler İçin Faydalı?

DX Avcıları: Uzak mesafelerdeki istasyonlarla çalışmayı hedefleyenler.

Amatör Yarışmacılar: Yarışma sırasında rakiplerini veya özel istasyonları takip edenler.

Yeni Operatörler: Propagasyon ve frekanslar hakkında bilgi edinmek isteyen yeni amatörler.

Önemli Not:

DX Summit, amatör radyo ruhunu desteklemek için oluşturulmuş bir araçtır. Ancak bu platformun amacı dışında kullanılması (örneğin, self-spotting veya sohbet amaçlı spotlar) genelde hoş karşılanmaz ve topluluk tarafından eleştirilebilir. Amacı doğrultusunda kullanıldığında, amatör radyo çalışmalarını önemli ölçüde kolaylaştırır.

I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2E

Ynt: N1MM yazılımında icom IC-M710 cihazı nasıl haberleştirebiliriz
« Yanıtla #10 : 28 Aralık 2024, 12:52:07 »
Sayın site yöneticisi,
 Başlattığım konu Türk Amatörlerin elinde olan M710 cihazdan daha fazla faydalanmak için bir arayış idi .Konuya ciddi cevap verenler oldu, sağolsunlar . Ama konuya faydası olmayan yazılar ve ona destekler görülüyor. Talebimi geri çekiyorum.Konunun silinmesini rica ediyorum.
73 de TA2E
TA2E

Çevrimdışı TA3IW

Ynt: N1MM yazılımında icom IC-M710 cihazı nasıl haberleştirebiliriz
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2024, 16:24:49 »
TA2E (Hasan) bana yazdığın cevapta nereden yardım alacağını tabi ki senin kararın amma DX Summut'in bir forum olmadığını bilmedin ortada , ve TA1MK (Ümit) ve TA8AT(Onur) cevap yazdıktan sonra belli ki çok rahatsız olmuşsum  Bilal amca dan konuyu silmesini istemiş sin, yook öyle bir dava TA radio-amatorlerine ne kadar büyük bir darbe vurduğunu bileceksin sonuçlara katlanacak sin kaçmak yok  henüz yılbaşı çam ağacını  süslemen icin yorum yapanlar başta ben olmak üzere bekleyeceksin.Yazdigin gibi istediğin yerden yardım isteye bilirsin yardım ve yorum yapmak bizlere düşer.....de 73 DL/TA3İW