Değerli radyo amatörü abilerim, ablalarım, arkadaşlarım. Ben nacizane taze amatör bir kardeşinizim. Kendim için bir klasör oluşturmaya başladım.
Yönetmelik (Kanun, Kurallar ve Resmi Yönetmelikler vb resmi evraklar)
Faydalı Bilgiler (Q kodları, Kısa-Uzun QSO, RFI nedir/nasıl yayılır vb..)
Mors (Mors alfabesi, Öğrenme teknikleri vb.)
Teknik (Anten şemaları, devreler, telsiz şemaları, QRP telsiz yapımı vb. teknik bilgi ve şemalar)
Başlıkları altında çeşitli bilgi, belge, evrak ve dökümanları toplayıp çıktılarını alarak fiziki bir klasör yapıyorum. Bu klasörü yaparken gerek buradan, gerek internetten, gerek yabancı forumlardan bulduğum sizler gibi değerli amatörlerin hazırladığı her türlü kaynaktan faydalanıyorum.
Bunu yaparken şöyle bir düşünceye evrildim;
1- BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.
2- Elinizdeki değerli-değersiz gördüğünüz, yeni amatörler için faydalı olacağını düşündüğünüz, ileri seviye amatörlerle paylaşmak istediğiniz, bunu herkes bilmeli dediğiniz bilgi, belge, döküman ve evraklarınız varsa sizlerden bunları talep ediyorum.
3- Sizlerin paylaştığı bu değerli bilgileri bir ansiklopedi gibi derleyip düzenleyip bir önsöz ve içerik bölümleriyle zenginleştirerek kitap/kılavuz/ansiklopedi/rehber adına her ne derseniz onun haline getirmek gibi bir düşüncem var.
4- Eğer bu mücadelemde başarılı olabilirsem bu düzenlenen kitabı internet ortamında
hiçbir karşılık beklemeden yayınlamak istiyorum.
Daha önce yapıldığına dair bir örnek bulamadım. Bazı kısıtlı (Tek bir konu özelinde yoğunlaşmış) içeriklerle karşılaştım. Fakat benim dileğim ele alabildiğimiz kadar çeşitli bilgiyi tek bir çatı altında toplamak ve ben gibi yeni amatörlere A dan Z ye yol haritası olacak; rüştünü ispatlamış amatörlere ise ''aa bak böyle birşey de varmış'' dedirtecek bir kaynak elde etmek.
Geliştirme sürecinde önerilerinize açığım, destek olmak isteyenlere ise müteşekkirim.
İletişim için TACallbook kayıtlarım güncel fakat yinede şöyle bırakayım.
Cep No: 0544 739 00 59
e-mail:
atalay_59@hotmail.comTA1ZTC 73!