Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Olmadı, Olmuyor.

<< < (3/3)

TA1ZTC:
Suat Bey teşekkürler :) sorunlu denemelerimde bahsettiğiniz sorunların bazılarını yaşamıştım zaten. Emaneten bir nanovna bulabilirsem yararıma olacağına eminim fakat elimdeki anten bobinli değilde dipten yükseklik ayarı yapılarak ayarlanabilen bir anten. Bobin olarak sanırım ayar yaptığım kısımdan bahsediyorsunuz. Esasında aparatım sök-tak şeklinde olduğu için her ayarda sök-yüksekliği değiştir-tak-dene olmazsa baştan aynılarını tekrarla gibi bir döngüye giriyor. :D Biraz yorucu oluyor ama şuan olması yorulmaktan daha önemli :)

TA2SUA:
Siz dipte o "yükseklik ayarını" yaparken antenin dibinde nispeten kalınca olan kısımda içeride gizli bobin sargılarına nereden, hangi sargıdan temas edildiğini ayarlıyorsunuz aslında. Yani diğer jpc 12 anteninizde olduğu gibi bu antende de sisteme indüktans ekleyerek daha kısa çubukla daha düşük frekanslarda çalışmak için eklenmiş bir "loading coil" var.

TA2NC:
Bir not ta ben ekleyeyim. Antene ilave edeceginiz radyallerin uzunluklari tune edeceginiz frekansa gore degisiklik gosterir. Hazir anten kitlerinde genelde icinde 4-5 adet radyal kablosu da cikar. ve bunlar farkli uzunluklardadir. amator bandlarda rezone olacak sekilde uzunluklari belirlenmistir.

Denemeler yaparken kabloyu keserek kisaltmaniza gerek yok. kabloyu kendi ustune bukerseniz rf olarak kıslatmıis olursunuz.

TA7ANF:
anten boyu  kadar radyal koyarsanız swr tutacaktır

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git