Merhaba,
Maddi durum tamamen size kalmış, o kısmı göz ardı ederek yorum yapacağım.
Ben bu günkü düşüncem ile kesinlikle Icom Ic-705 tercih ederdim. Benim için diğer cihazlara göre artıları:
-Taşınabilir olması, hem evde hem de outdoor faaliyetlerimde kullanabilirim. Mesela deprem çantama tel ante basit bir balun ve birkaç 18650 veya 21700 atarak acil durumlarda da cihazı kolayca alıp gidip gerekirse kullanabilirim.
-All Band All Mode olması, vhf,uhf hatta transverter ile kullanarak daha üst frekanslarda kolayca uydu çalışması yapmama müsaade edecek cihaz olması. Ki ileride kesinlikle uydu çalışmak isteyeceksiniz.
-SDR olması, çok pahalı filtrelerin sağlayacağı imkanları sağlaması, bilgisayar ile kolayca bağlantı kurup her türlü çalışmayı yapma imkanı vermesi... Bunu 7300'de yapabiliyor elbette ancak, örneğin VHF'de RTTY çalışmayı deneyimlemek bir başka olacaktır. HF dijital çalışmalar için de zaten 100W gibi bir güç kullanmanız zaten uygun değil, işe de yaramayacak. 10W FT8 vb. için gayet yeterli.
Eksisi: QRP olması, bu çok canınızı sıkarsa bir PA edinmek mümkün ileride.
Günün sonunda, ihtiyacı da karşılıyorsa, Ic-705 ile diğer iki cihazdan daha çeşitli, daha fazla “oyun oynamak” mümkün.
Eğer bütçe ile ilgili problem yoksa, bir amatör telsizcinin ilk ve bir süreliğine tek cihazı olacaksa, biraz da hangi alandan keyif alacağını da daha iyi anlayabilmek için daha çeşitli özelliklere sahip olması açısından, ben Ic-705 derim. Elbette üçü de kullanılabilir cihazlar ve hiçbirinin alındığı için kullanıcısını pişman edeceğini zannetmiyorum.
Sizin için iyi bir tercih olması dileğiyle...