Emin bey merhaba,
Ebat olarak antenin küçük yer tutması , Çok geniş bir frekans bandında tunersiz çalışabiliyor olması ve üretici firmanın site bilgilerine göre performansınında yüksek olması hiç şüphesiz anteni cazip kılan kriterlerden birkaçı.
Ancak fiyat yüksekliğinin en büyük dezavantajı olduğunu düşünüyorum.
Bu arada buradaki mesajım üzerine konuya ilgi duyan ve araştırma yaparak sonucunu bana bildiren Sn. Cevat Doğar'ın (TA9I) mailini aşağıya ekliyorum.
"Mustafa bey selamlar.
D2T anten epey dikatimi çekmişti.Rus sitelerinde araştırdım ve kimi bilgilere ulaşabildim. Tercüme ederek sizler ile diğer amatör arkadaşlarla paylaşmak istedim.Kendim sitede verilen bilgilere göre elimden geldiği kadar çizmeye çalıştım. D2T anten türü T2FD antenlerin bir değişik versiyonudur diye belirtmişler.
Saygılar.73! TA9I" Tnx. TA9ICevat beyin vurguladığı
T2FD antenler benim ve pek çok amatör arkadaşımın Barker&Williams olarak tanıdıkları katlanmış dipol anten olup antenin besleme noktasında balun ve tam karşısında endüktif olmayan direnç mevcuttur. Kullanılan direnç değeri ; antenin besleme noktası empedansına bağlı olarak (Kullanılan Balun oranına bağlı olarak) değişmektedir.
Cevat beyin çizdiği , aşağıya eklediğim şema incelendiğinde de B&W antenin değişik katlanmış bir versiyonu olduğu görülebilir.
Bu bilgiler doğrultusunda , anteni satın almadan önce yaparak denemek ve performasını değerlendirmek imkanı doğmuş olacaktır.
Anten kablosu için 60mt boy tavsiyesini nerede gördüğünüzü bilmiyorum. Ben siteyi incelediğimde ; antenin ground problemi olmadığını ve en az 3 mt yüksekliğe kurulabileceğini yazıyor.
60mt tavsiyesini okuduğunuz sayfanın linkini verebilirseniz , bende okuyup değerlendirmemi sonrasında yapmak isterim.