Gönderen Konu: Mchf tamir edebilecek usta arıyorum  (Okunma sayısı 265 defa)

Çevrimdışı TA1APD

Mchf tamir edebilecek usta arıyorum
« : 17 Mart 2023, 17:29:48 »
elimde bir mchf cihaz var. arızalı açılmıyor diye almıştım ve açtım çalıştırdım fakat tx tarafında çözemediğim ve nerdeyse bakmadığım yeri bırakmadığım(elimdeki imkanlarla) bir problemi var. rx te çok güzel fakat tx yaparken cihaz çıkıştığım frekansın üstlerinden başlayıp doppler etkisi gibi alt frekanslara doğru kayıyor kendi kendine ve denemediğim şey kalmadı diyebilirim. işinin ehli ve daha önce mümkünse mchf kurcalamış biri var mıdır tanıdığınız bildiğiniz ücreti mukabilinde toplatmak istiyorum cihazı

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Mchf tamir edebilecek usta arıyorum
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2023, 22:34:07 »
Selam hoşgeldiniz ilk mesajınız olduğunu gördüm . Bahsi geçen cihazın resmî varmı merak ettim 73

Çevrimdışı TA1APD

« Yanıtla #2 : 18 Mart 2023, 15:36:40 »
rf ve ui olarak 2 board dan oluşuyor dış kabı da var ama şu an açık
« Son Düzenleme: 20 Mart 2023, 12:08:12 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 20 Mart 2023, 12:13:05 »
Mesut amca,

Görüntüsü aşağıdaki gibidir. Hürmetler. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 21 Mart 2023, 15:36:14 »
Güzel bir cihaz bir cihazı bu saç kurutma makinesi de olsa aynı kural geçerli. Tamir edebilmek için nasıl çalıştığını öğrenmek gerek. Kimse çıkmaz ise ben öğrenmeye talibim.  Hürmet bizden Bilal abi 73

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #5 : 22 Mart 2023, 13:42:35 »
Şöyle bir site buldum TX mikseri ile alakalı bir kaç işlem yapmış arkadaş. Belki işinize yarar.

http://www.m0nka.co.uk/?p=5545

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #6 : 22 Mart 2023, 19:06:11 »
McHF değilde M0NKA deseydin dahada anlayışlı olurdu.bu cihazlarda kronik rahatsızlık Clock Generator. Silab Si570 modülü ok ile göstermeye çalıştığım metal'imsi SMD entegre. bu entegre Kristali içinde üretildiği için en küçük ısı değişikliğinde sapma yapabiliyor. cihazın menüleri arasında Reference Calibration diye bir yer olması gerek,M0NKA forumuna üye olarak soru cevap şeklinde bu sıkıntıyı aşabilirsin,sendeki sorun bir arıza değil donanım ,yapımından gelen bir kusur.aynı çipi Elecraft KX-2 'de kullanıyor.epey başları ağrımıştı.Silab bu entegrenin ısıl kararlılığı TempCo daha iyi çiplerde üretmişti ,teknik sayfasından göz atılabilir.
ben cihazı portable olarak kullanmaktan vazgeçtim masa üstü olsun diyorsan.bu çipe bir transistör bir termistör yapıştırarak sabit bir ısıda tutabilirsen.sorun çözülür,fakat batarya bu ısıl stabilizasyon kaynağı için yeterli olmaz.