Gönderen Konu: YEASU FT 857  (Okunma sayısı 302 defa)

Çevrimdışı TA1CAN

YEASU FT 857
« : 09 Mart 2023, 10:50:06 »
bildiğiniz üzere 857 ayrı tuner le tun edilmektedir. tun için tunerin duğmesine basarak tun sistemini çalıştırmaktayım.şu anda telsizimi
aracın arkasına bağladım tuner üstünde, kafayı ön tarafa uzattım.

cihazdan tun edebilirmiyim bilgisi olan varmı bu cihazı kullanan arkadaşlardan bilgi almak isterim.

Çevrimdışı TA8A

Ynt: YEASU FT 857
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2023, 11:44:12 »
Can Bey,

Tuner'in marka ve modeli nedir acaba? 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #2 : 09 Mart 2023, 12:29:13 »
Hocam YT-100 LDG

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #3 : 09 Mart 2023, 12:57:48 »
Görsel

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #4 : 11 Mart 2023, 12:30:18 »
Bu tuner e benzer bir tuner kullanmıştım. Tune tuşuna basmadan 8-15watt arasında tx yapınca kendisi otomatik tune ediyordu. Coupler olarak kullanılan anten dibine montajlanan tunerleri daha çok seviyorum. SGC, AT130 gibi hatta şu çin işi ATU100 lerde fena değil.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 12 Mart 2023, 14:10:05 »
Can bey merhaba.

Bir otomatik tuneri (ayar düğmesine ulaşım olmaksızın) bir frekansa ayarlamak için en garanti yol Ahmet Can beyin yazdığı yoldur. Ben yapılacak işlemleri daha açık yazayım: Çalışacağınız frekansa gelin. Cihazın modülasyonunu FM veya CW moduna alın. Cihazın çıkış gücünü 5-10 watt gibi düşük olacak duruma getirin. Sonra mandala basın. Tuner cır cır çalışarak ayar yapar. Ayar bitince mandalı bırakın. Sonra tekrar (frekansı hiç değiştirmeden) telsizi SSB moduna ve 100W çıkışa ayarlayın. Telsizi o frekansta kullanmaya başlayın. Bu yöntem hiç şaşmadan çalışır.

Eğer eliniz havya tutuyorsa, tunerin içine girişim yapmaktan da çekinmiyorsanız, bir yol daha var. Tuneri açıp ayar tuşunun kontaklarına paralel olacak şekilde 12v ile çalışan minik röle bağlayın. Bu rölenin bobin uçlarını iki damarlı bir elektrik kablosu ile sürücü koltuğunun oralara uzatın. Bu uçlara 12v verince röleniz çekecek ve ayar tuşuna basmak ile aynı sonucu yaratacaktır.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #6 : 12 Mart 2023, 22:36:21 »
Ahmet Mete Hocam eğer yanlış hatırlamıyorsam LDG YT 100 tunerin içinde dipswich ler olması lazım diye hatırlıyorum buradan da Tune Butonuna basmadan direkt RF sinyali geldiğinde Tune etme özelliği aktif edilebiliyor olması lazım. Yine de kullanma kılavuzuna bakmakta fayda var. Ben İCOM MK2G nin arkasında LDG Z100 Plus kullanmıştım o tunerde böyle bir sorun ile karşılaşmadım Ayrılabilir Kafa üzerinden TUNE tuşuna basınca cihaz kendini CW moduna alıp tune olana kadar TX yapıyordu. Sonra hangi bandta önceden tune ettiyseniz o banda gelince kendi hafızasından band tune değerlerine geçiyordu.

Ayriyeten İCOM AT130E ile de kullandım aynı cihazı (Mk2G) o tunerde de bandlarda birkez Tune ettiğinizde hangi banda geçerseniz geçin direkt o bandta eskiden hangi değerde tune olduysa o değere geçiyordu Tuner.

Şu anda istasyonumda Çin malı ATU100 kullanıyorum kendi kapasitörleri SMD olduğundan çok güvenemedim bende uygun 5KV luk aynı değerlerde kapasitörler ile modifiye ettim. 100Watt a kadar sıkıntısız çalışıyor.
SAygılar 73.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 13 Mart 2023, 08:59:46 »
Can Bey,

Tunerin arkasında "Remote" yazan 3,5mm stere jack girişi bulunmaktadır. Bu girişe aşağıdaki çizimde belirtilen şekilde bir buton ekleyerek uygun bir kablo ile istediğiniz yere uzatabilirsiniz. Bu buton, cihazın önündeki TUNE düğmesiyle aynı işi yapacaktır. İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3LRT

« Yanıtla #8 : 13 Mart 2023, 11:06:35 »
Tuner'in kullanma kılavuzunda sayfa 7-15 arasında açıklanmış. Cihazların arkasında ki 8 pin mini din konnektörleri birbirine bağlarsanız cihazdan tun edebilirsiniz.

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #9 : 14 Mart 2023, 10:32:11 »
Çok teşekkür ederim hocalarım dediklerinizi aynen yapıcam .bilgi paylaşmakla güzeldir.selametle kolay gelsin her ne yapıyorsanız.