Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
DOĞAL AFETLER VE BİZ
TA1ACW:
Bu tür afet zamanlarında milletce birlik olmak ve bir çok farklı düşünce ve sosyal gurupların kendi aralarında bir araya gelerek elini taşın altına koyduğunu görüyoruz.
Yıllarca amatör telsizcilik hayalimi üç sene öncesi gerçekleştirdiğimde bu camianın insanların sıkıntılı zamanlarında bir araya gelip çaresize çare olabileceğini düşünmüştüm.
Amatörlüğümün başından bu güne en çok gözüme çarpanlar bu işi cihaz alıp satanların ilanlarından çokta fazla öteye geçmiyor.Ne kadar üye olduğum sosyal medyadaki amatör telsiz camiasında bunu görmek beni bu işten nerdeyse soğuttu.
Bu arada dün bir yerde gözüme ilişti aşağıdaki frekanslarda yinede arada deprem ile ilgili yayın yapanlar olduğunu duymak bir nebze sevindirici.
28.540Mhz ben burda kısıntlı antenlerim ile zayıfta olsa duydum
3.777
7.092 bu frekanslarda malesef bir şey duyamıyorum
Yardım için paylaşımda bulunanlara selam olsun
TA3EN:
Arkadaşlar merhabalar,
Önce deprem felaketi dolayısıyla ülkemin başı sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz. Allah bir daha böyle felaket vermesin. Bir kaç gündür 28.540MHz de usb modunda bir çalışma yapılmakta. Moderatörlüğünü PA'dan Adem Bey yapıyor. Örneğin bugün akşam üzeri arkadaşlar Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin bir köyüne yardımın organizesini yapıyorlardı.
Aynı zamanda 7.092MHz de bugün TA6H/4 Orhan Bey nöbetçiydi. Deprem bölgesinde aktif istasyon var mı diye çarılar yapıyordu.
Kolay gelsin.
TA2NC:
99 yılında ve sonrasında HF haberleşme ile oldukça faydalı işler yapılabilmesine rağmen, hem HF haberleşmedeki güç isterleri , propagasyon şartları hem anten (hele ki 3.5 ve 7 bandlarında) boyutları maalesef zor bir haberleşme sağlıyor.
Bu amaçla BTK'nın depremin ikinci günü vermiş olduğu izinle QO-100 uydusu üzerinden bir adet 60'lık çanak bir PA ve bir Adalm pluto ile gerek ankara gerek adana ve bir adet te sanırım hatay da olmak üzere ilk istasyonlar devreye sokuldu.
QO-100 uydusu üzerinden bu tür haberleşmeler çok hızlı ve rahat yapılaibliyor. Gerek kurması (ilk denemenizde mikrodalga oldugundan biraz zor gelebilir belki) gerekse isletmesi oldukca rahat bir haberleşme yöntemi olduğundan afet haberleşmesi ile ilgilenen arkadaşların bu konuyu da araştırmasını önemle hatırlatırım.
TA8A:
Oğuzhan Bey,
QO-100 uydusu kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilirsek iyi olacaktır. Sizin bu konuda bize yardımcı olacağınızı düşünüyorum. https://ta2nc.blogspot.com/ adresindeki sayfanızda 10GHz. ile ilgili güzel bilgiler bulunmaktadır. Belki bu bilgiler QO-100 uydusunu da kapsar hale gelir mi acaba diye de içimde bir his var. Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA2GC:
Volkan Şamlı bir çok Pluto getirmişti,eğer denk gelirsek bir video yapmasını rica ederim...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git