Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ESP32 ile APRS AIO (hepsi bir arada)
TA1AYH:
Teşekkürler, 73
Aprs AIO yazılımında
main.h ın içinde
#define SA818
terimininin // ını kaldırıp Esp32 ye öyle yüklerseniz, SA818 i web sayfasından ayarlayabilirsiniz.
TA1AYH:
SQL bağlantısında şemada düzeltme yaptım.73
TA1AYH:
Çalışmanın yazılımı, kicad dosyaları ve Gerber çıktıları yukarıda verdiğim Github linkine eklenmiştir.
73's
TA1AYH:
Merhaba,
10 tane baskı kart yaptırdım, geldi. montaj aşaması tamamlandı, ekte görebilirsiniz.
kartta gördüğüm bazı hatalar ise,
1- 3386F bacakları piyasadan temin etitiğim 3386 ile uyuşmasa da, hafif sapma ile yerine oturdu.
2- 50k ayarlı yerine 33k direnç kullandım, tek turlu da sıkıntı oluyor.
3- kart çiziminde da kondansatörlerin bacak araları 2 mm daha geniş olabilirmiş.
73's
TA1AYH:
Yukarıdaki sebeplerden yeni versiyon düzenlemesine gittim, buzzer ekledim. yeni versiyonun kart çizimi hazır.
APRS AIO v1.1 yazılımı devam ediyor, yeni yazılımla beraber,
- istasyon seçimi yapabiliyorsunuz, seçili istasyon beacon attığında buzzerdan sesli ikaz alabilirsiniz. istasyon seçimi yapılmış ise ekranda anlık olarak sizin gps konumunuzdan istasyonun son gönderdiği konum bilgisine yön ve mesafe bilgileri periyodik güncellenecektir. (yazılım aşamasında)
ayrıca kartta önceki hata düzeltmelerine ek olarak
- harici modül (SA818 gibi) kullanmak için RX-TX serial pinleri tanımlandı
- Menü girişi için 3 tane button pinleri eklendi (Up-Down-Ok) (yazılım aşamasında)
- Tüm Pinler bir tarafa yerleştirildi, GPS in Kullanımda olmayan PPS pin bağlantısı kaldırıldı.
- oled ekranınızın Vcc Gnd bacak sıralaması ayarlamak için düzenleme yapıldı
v1.1 için yazılım, Kicad ve gerber dosyalarını baskı sonrası test edip yayınlayacağım. 73's
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git