Gönderen Konu: Aselsan 4926 UHF ve 4826 UHF Cihaz Sahiplerine Yardım Çağrısı  (Okunma sayısı 124 defa)

Çevrimdışı TA2MVX

Herkese Merhaba ,

Bir süredir cihazlarımın bakımları ile ilgileniyorum.

Aselsan cihazlara olan takıntım sebebi ile 48xx Serisi cihazlarım mevcut.

Cihazları komple dağıtıp incelediğim zaman ,

4926s Cihazın PA Katında Güç Modülü olarak M57729H bulunuyor. - > Datasheeti 40W 450-470Mhz diyor. Sanırım Aselsan için 440-470 Mhz olarak bilinen cihaz.

Aynı modülün L kodlusu 400-420 Mhz , aynı modülün harf kodsuzu 430-450 Mhz olarak belirtilmiş datahseetinde.

Yine aynı cihazı MVG ile 446.000 PMR frekanslarına-yani aselsan programının izin verdiği aralıkta bulunan ve üzerindeki PA Modülünün de çalışma aralığında yer alan frekanslara- programlıyorum. (Dummy Load ile beraber test edilerek 446'ya çıkış yapması engelleniyor) 446Mhz dolaylarında cihaz 23W güç üretiyor ki Aselsan 48XX serisi cihazların 25W olduğunu göz önünde bulundurursak neredeyse mükemmele yakın çalışıyor.

Sonrasında aynı cihazı 433.400 MHz'e programlayıp , varikap aracılığı ile amatöre çekiyorum.

Göndermeye geçtiğim zaman SWR Metre 1.04 göstermesine rağmen cihaz 13W üstüne ulaşmıyor.

4926s cihaz kullanan ve amatör frekanslarda 20-25W dolaylarında güç alabilen amatör arkadaşımız var mı ? 

Ya da bu cihazları amatör frekanslarda tam güçle ve/ve ya tam güce yakın bir çıkışla kullanmak için yapılması gereken bir modifikasyon var mı ?