Gönderen Konu: laptop da n1mm i çaliştıramama  (Okunma sayısı 182 defa)

Çevrimdışı TA2E

laptop da n1mm i çaliştıramama
« : 26 Ağustos 2022, 11:41:16 »
intel(R) core(TM)Duo CPU T5800@2.00ghz işlemcili
4.00 GB (kullanılabilir miktarı :2.97GB)RAM'ı olan.. işletim sistemi de win 7home premium olan laptobumda;
 n1mm kurulu.N1mm açılınca öyle bekliyor. hiç bir müdaheleye imkan vermiyor.üstüne tıklayınca (yanıt vermiyor) yazısı çıkıyor.. CPU sona vuruyor. Bu donanımdan daha düşük laptoplarda n1mm i açıyorum. laptopu 1 hafta önce cpu ve ram bölgesi havalandırma kanalları temizlendi termal macunu yenilendi. Buz gibi üflüyor,ama n1mm ide sıkıntı oluyor. Pili görmüyor. bu çalışmaya engel olabilir mi? Veya başka neler bu işi çözer?
şimdiden teşekkür ederim.
TA2E Hasan TURGUT
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2022, 11:43:22 Gönderen: TA2E »
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA3OER

Ynt: laptop da n1mm i çaliştıramama
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2022, 18:45:13 »
Yeniden işletim sistemi kurmak gerekebilir.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2022, 03:12:24 »
Hasan Turgut Bey
Ercan Bey in tahmini üzere, programın çalışmaması windows bozulmasından kaynaklanıyorsa
Taze windows kurmak.
Ben daima şunu yapmışımdır. Hiçbir zaman tek windows kullanmadım. Bir hartdiski iki veya üç bölüme ayırırım. Bölümün ikisine windows kurarım. Biri bozulunca diğerini kullanırım. Ayrıca bozulan windowsu çalışan windows yardımıyla format atmadan siler ve yeniden kurabilirim.
Taze windowsa n1mm programını kurar ve onu başka işte kullanmam. Böylece, windows hiçbir zaman bozulmaz, terütaze kalır.
Bir başarıszlık durumunda gezginlerden 

https://www.gezginler.net/indir/easybcd.html   programını indirip kullanmak önerilir. Ancak kullanım el kitabını da indirmek gerekir.  Yanlış bir işlem çalışan windowsu görünmez hale getirebilir. Bu program silinen MBR tablosunu yeniden yazarak açılmayan windows u açilabilir hale getirebilir.

73         Hüsnü Köktürk     husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2022, 18:52:32 »
Benzer özellikleri olan bir laptopta windows 10 kullanıyorum. Eğer 64 bit destekliyorsa 64 bit sistem daha da hızlı çalışıyor. Bir de imkan varsa harddiski değiştirip, küçük bir SSD harddisk takabilirseniz çok daha hızlanır, eski bir cihaz olduğu anlaşılmaz bile.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2022, 23:58:24 »
Cevap veren herkese teşekkür ederim. Zahmet ettiniz. Sağolun. Win 7 yi yeni baştan kurdum sorun kalktı.
73.TA2E
Sayın Yönetici konuyu silebilirsiniz..
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E