Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Arduino tnc plus
TA3EC:
Bununu gibi birseydi...
TA2NC:
Tamam bluetooth modul sadece seri haberlesme icin.
Burada soru asliında acaba aprsdroid sadece seriden gelen data ile calisiyor mu calismiyor mu sekline evriliyor.
Tavsiye olarak bluetooth tx/rx baglatilarini bir ft232 gibi level converter ile yukseltip direkt serial olarak bir pcye baglamanizi, boylece aprsdroidten bagimsiz haberlesme yapip yapamadiginizi gormek ariza teshis icin mantikli olabilir.
Sorun yazılım tarafinda da olabilir diye dusunuyorum.
TA3EC:
Oğuzhan bey . "Sorun yazılım tarafinda da olabilir diye dusunuyorum." dediğiniz için kolay yolu seçtim. HC-05 bluetooth modul takılıyken sırasıyla "Arduino TNC v.0.15.4", Arduino TNC v.0.15.2", "Arduino TNC v.0.14.0" yazılımlarını yükledim değişen bir şey olmadı. Sonra HC-06 Bluetooth modulu taktım gene değişen bir sey olmadı. İki modulun farkı HC-05 takılıyken Ardunino tx lambası devamlı yanıyor gibiydi. arasıra yanmasa da. HC-06'da tx lambası sonük ve telefon üzerinden "konum gönder" dediğimde rx lambası yanıp sönüyordu bu durum HC-05'de de vardı.
TA3EC:
Bu arada aprsdroid seriden gelen data ile çalışmalı. çünkü TinyTrak4 üst paragraflarda söylediğim gibi max-3232'li sistemde gayet güzel çalışıyordu.
TA1JA:
--- Alıntı yapılan: TA3EC - 30 Haziran 2022, 20:48:25 --- Bu arada aprsdroid seriden gelen data ile çalışmalı. çünkü TinyTrak4 üst paragraflarda söylediğim gibi max-3232'li sistemde gayet güzel çalışıyordu.
--- Alıntı sonu ---
Merhaba,
Aprsdroid, BT'den gelen seri data ile de çalışabiliyor. Ben Kenwood'dan bu şekilde data gönderiyordum.
bluetooth olan bir bilgisayarda (veya uygulama ile mobil cihazda) terminal programı açıp, BT'nin kullandığı seri portu dinleyebilir,
gönderilen dataları görebilirsiniz. (bu program işinize yarayabilir. https://www.hw-group.com/software/hercules-setup-utility)
BT'den data mı çıkmıyor yoksa aprsdroid bu datayı mı anlayamıyor, bu şekilde anlaşılabilir diye düşünüyorum.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git