Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Arduino tnc plus
TA3EC:
Murat bey cevabınız için teşekkürler. Arduino uygulamasıyla da birşeyler görmeye çalışmıştım. ama sonuç ortada!
TA3EC:
Murat bey, Arduino usb porttan pc'nin usb portuna bir kablo ile bağlı ve Hercules "serial" durumda. Sadece com portu ayarladım. Pc'nin bluetooth'unu çalıştırmadım. Sonuç resimdeki gibi. Yorumunuz nedir? Teşekkürler...
TA1JA:
Nedim Bey Merhaba,
Arduinonun BT modüle giden seri portu PC'ye bağlı ve bu dataları görüyorsunuz doğru mu anladım?
Herküldeki baudrate değerini göremedim, sizin modülünüz 19200 baud kullanıyor.
herkülü 19200 yaparsanız en azından anlamlı bir data (Arduino TNC v.0.1X.X gibi) görmelisiniz.
Siz BT modülün hızını 19200'e set ettiniz mi? bu modüller default olarak 9600 baud ayarlıdır.
HC-05 baudrate ayarı için bu linklere bakabilirsiniz.
https://www.instructables.com/Change-the-Baud-Rate-of-HC-05-Bluetooth-Module-Usi/
https://akademi.robolinkmarket.com/hc-05-bluetooh-modulu-at-komutlari/
73
TA3EC:
Murat bey hem Hercules hem de Arduino programlarını 19200 baud'a ayarladığımda anlamlı datalar aldım.
BT modul 9600 baud' set edilmeli ki cep telofunundan anlamlı datalar alınsın. Bu önerme doğru mudur?
TA1JA:
--- Alıntı yapılan: TA3EC - 05 Temmuz 2022, 15:38:16 ---Murat bey hem Hercules hem de Arduino programlarını 19200 baud'a ayarladığımda anlamlı datalar aldım.
BT modul 9600 baud' set edilmeli ki cep telofunundan anlamlı datalar alınsın. Bu önerme doğru mudur?
--- Alıntı sonu ---
Nedim Bey,
Arduino kodunuz 19200 baud hızında gönderiyor.
Bu TNC yazılımının normalde Aprsdroid ile düzgün çalıştığını varsayarsak, BT modül de 19200 olmalı diye düşünüyorum.
BT modüllerin default hızları 9600 veya 38400 oluyor genelde. bu nedenle BT modülün hızını yeniden set etmeniz (19200) gerekiyor.
İsterseniz BT modülün hızını değiştirerek bir deneme yapın.
(bu ekran görüntüsündeki baştaki anlamsız karakterlere çok anlam veremedim ama en azından hız doğru diye düşünüyorum)
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git