Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
İstanbul - İzmir Yolu Üzerinde Sağlıklı Kullanabileceğim Röle Frekansları
TA2VKN:
Merhaba
Bir ayağım izmirde. istanbul izmir arasında sağlıklı kullanabileceğim röle frekansları konusunda yardım istiyorum.
listede çok var ama hepsini yüklemek istemiyorum o yüzden röleleri sağlıklı kullanmak için kullananların tecrübelerine ihtiyacım var. Güzergahtaki şehirlerin en iyi röleleri hangileri
Teşekkür ederim.
TA3IW:
Değerli TA2VKN (Volkan) bu güne kadar kimse cevap yazmadı soru ve cevap niteliğinde cevaplamaya çalışayım “en iyi çalışan röle” konusunda çok fazla bilgili olduğunuzu düşünüyorum,biraz bilgi verirseniz çok çok faydanız olur, “genis kapsama alanı olan roleleri “en iyi çalışan röleler” olarak yaşları ilerlemiş saçları ağırmış Uludağın zirvesine kar fırtına demeden eksi 20-30 derecelede sirtlarinda 30-50kg yük tasimaktan 3-5 saaten yol yürümekten, Istanbul,Yalova,Bursa,Balikesir,Manisa bolgeleri için de çok faydan olur, Izmirin kavurucu sıcağında artı 35-45 derecelerde,şidetli rüzgar ve yağışlardan dolayı röle kurmaktan amatör telsizcileri kurtarmış olursunuz.Erzurum Palandöken dağın 3000m de eksi 30derecede Bayburtun 2600m Aydın tepesinde eksi 20 derecede Kazdağın 1760m zirvesinde eksi 20 derece de röle kurma çalışmalarına defalarca katılmıştım hiç bir zaman ne benim ne de katılan arkadaşların "en iyi" çalışan röle kurmak aklımıza gelmemişti.Sayenizde Istanbul Izmir arasında “en iyi çalışan” röle kurma ve kullanma konusunda bildiklerinizi yazarsanız bizler de öğrenmiş oluruz "en iyi" röle de QSO yapmanın tadını çıkarmış oluruz 73’s de TA3iW
•
TA2VKN:
Cevat Bey,
Aslında sizin de tahmin ettiğiniz gibi 10 günlük, amatör telsizci olmaya çalışan birisiyim ve yine çok iyi anladığınız gibi hiç bilgim yok. Bu garip gereksiz dokundurmalarınıza anlam veremedim. Hepimiz yaşını başını almış insanlarız. Yanlış terim veya yanlış bilgi kullanıyorsam "çok fazla bilgili olduğunuzu düşünüyorum" alaycı üslubunuz ve bilgi değeri olamayan garip anlamsız alaycı yazınız yerine doğrusunu kullanmayı öğretmeye çalışınız lütfen. Yoksa cevap vermeyiniz. Bu şekilde alaycı cevaplar kimsenin haddine değil...
TA3AWB:
--- Alıntı yapılan: TA2VKN - 08 Haziran 2022, 18:54:36 ---Merhaba
Bir ayağım izmirde. istanbul izmir arasında sağlıklı kullanabileceğim röle frekansları konusunda yardım istiyorum.
listede çok var ama hepsini yüklemek istemiyorum o yüzden röleleri sağlıklı kullanmak için kullananların tecrübelerine ihtiyacım var. Güzergahtaki şehirlerin en iyi röleleri hangileri
Teşekkür ederim.
--- Alıntı sonu ---
Volkan Bey size tavsiyem güzergahınız üzerinde yer alan aktif tüm röleleri yüklemeniz ne olcağı hiç belli olmaz bazen en kötü olan röle ile daha iyi iletişim sağlayabilirsiniz.
TA2VKN:
Haklısınız .
Aynen dediğiniz gibi yaptım. Teşekkür ederim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git