Gönderen Konu: VHF UHF RF Power Amplifier Module tavsiye  (Okunma sayısı 184 defa)

Çevrimdışı TA1DB

VHF UHF RF Power Amplifier Module tavsiye
« : 15 Mayıs 2022, 22:27:30 »
Arkadaşlar,

Ekli resimdeki gibi SA818 modülleri kullanarak UHF VHF sdr transceiver yapmak istiyorum.

SA818'lerin 1 W olan çıkış gücünü 5-10 W seviyesine çıkarmak için bir RF Power Amplifier modül arayışım var. 20W dan daha yüksek güç, pahalı hazır cihazlar istemiyorum.

Bu konuda tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.

Teşekkürler,
73, Murat
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2022, 22:29:57 Gönderen: TA1DB »

Çevrimdışı TA2GC

Ynt: VHF UHF RF Power Amplifier Module tavsiye
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2022, 11:19:51 »
Murat bey selam,SDR için Final katı yapmak biraz sıkıntı içeriyor.nedeni ise çalışma sınıfı modulasyon sadece FM ise sıkıntı yok bir sürü öneri gelebilir zira basit kullanışlı Hybrid amplifier'ler C sınıfı çalışmakta,ama SSB gerekiyorsa A sınıfı olma zorunluluğu geliyor,en azından AB klas. eğer ben uğraşırım basit bir şey olsun derseniz.Toshiba girişi biraz sağır PF0310 Power In 20 ~ 100mW Minimum Output Power VHF 7W ,ben çok rahat 14W aldım. UHF için önerim S-AU26 30mW  UHF 10W ,bundan'da 15W aldım.ayrıca 7.5 volt ile beslerim derseniz Motorola UHF için MHW707-1 VHF içinse MHW607-1 öneririm 8 volt besleme ile 10W aldım,bu IC'nin üstünlüğü giriş için  1mW  yani 0dBm gerektirmesi. önerdiğim IC'ler LDMOS teknolojisi olduğu için Bias verilerek çalışmaktadır, buda size avantaj olarak tüm modulasyon çeşitlerinde distort ve sature olmadan çalışmanızı sağlar,sevgiler 73.

Çevrimdışı TA1DB

« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2022, 08:58:02 »
Engin bey merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben bu uygulamada sadece FM çalıştıracağım. Sağır da olabilir çünkü zaten SA818 ler 1 W çıkış veriyor. 1 W yeterli olmayacağı için yaklaşık 10x güç amplifikasyonu istiyorum.

Ancak mümkünse UHF VHF aynı modülü kullanmak istiyorum.

Bu durumda sizce en uygun çözüm ne olabilir ?

Teşekkürler, 73
Murat

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2022, 11:14:59 »
ülkemizde klasik olarak iki firmada bulunabiliyor misal https://www.ersinelektronik.com/kategori/rf-urunler?tp=1&stoktakiler=1  SAV-6 marin olsa bile VHF'de güzel çalışıyor.oma okadar tuzluki.....ikinci can simidi ise https://www.turus.com.tr/kategori/rf-amplifier     fiyatları görünce ,kalsın,anteni güçlendirme yollarına gideyim diyebilirsiniz,iyi çalışmalar...

Çevrimdışı TA1DB

« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2022, 12:05:01 »
Yurtiçi kaynak olması şart değil, Aliexpress yada Amazon'dan bir ürün tavsiye edebilirseniz bekler getiririm.