Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
MY-62L multimetre ekranda fazladan simge.
TA1LC:
Class MY-64L den önce aldığım Class MY-62L multimetrenin ekrandanunda bir nokta ve simge belirdi.
Bugün açıp inceledim PCB üzerine baskı uygulayınca kısmen kayboluyor temaz veya kısa devre meselesi gibi ama somut görünen bir şey yok. Ekran altındaki zebra iletkeni temizleyip taktım değişen birşey olmadı.
Sebep ne olabilir? Yedek olarak değerlendirmek istiyorum.
Ve sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor merak ettim. Kafa yordum anlam veremedim.
TA1LC:
Arıza tespit edildi.
Komutatör PCB alanın en küçük dairede çapak oluşumları vardı. Bakır yaylı pin aşınmasından kalıntılar.
Komutatörü yavaş çevirmek lazım demek ki.
Pin dizilimi resmini veriyorum. Yanlışlıkla dökülünce yerlerini bulmak imkansıza yakın. Belki birilerinin işine yarayabilir.
Sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor çözemedim?
TA1JA:
--- Alıntı yapılan: TA1LC - 21 Ocak 2022, 14:28:38 --- Sayıların altında dort siyah nokta ne ifade ediyor çözemedim?
--- Alıntı sonu ---
Seçtiğiniz ölçüm tipine göre hangi portları (soketleri) kullanacağınızı gösteriyor olmalı.
TA1LC:
Bilmiyorum. 200 Mega Om da a örneğin 10 Amper port çıkıyor örneğin. Üç nokta toplam. Tutarsızlık var. İmalatçı hatası olabilir. Veya Volt kademesinde niye mA port simgesi yansın.Üç nokta.
TA1JA:
aklıma başka birşey gelmiyor.
3 nokta çıkması mantıklı değil tabi, yine çapak olmasın :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git