Gönderen Konu: Chrome Tarayıcı Sıkıntı Var  (Okunma sayısı 249 defa)

Çevrimdışı TA1LC

Chrome Tarayıcı Sıkıntı Var
« : 19 Aralık 2021, 19:48:07 »
Windows 7. Chrome Tarayıcı ''Hepsi burada''  ''Çiçek sepeti'' açmıyor. 
Kimi sitelerde resimde olan ekran çıkıyor bağlantıya  tıklamak gerekiyor.   Sorunu nasıl giderebilirim?
Diğer Tarayıcılar Yavaş Çalışıyor.

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Chrome Tarayıcı Sıkıntı Var
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2021, 20:46:43 »
genelde bu sorun bilgisayar saatiniz yanlis ise olur.
Ya da bir proxy sunucu tanimi var arada. SSl paketler o proxyden gectigi icih sertifika hatasi veriyordur.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2021, 22:01:52 »
Saati bir saat geri kullanıyorum zaten. Şimdi denemek için düzelttim ve  Saat doğru olunca bu ekran çıkıyor: 

Çevrimdışı TA2SUA

« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2021, 08:20:45 »
Saat ve saat dilimi ayarlarını bulunduğunuz bölge için (Türkiye GMT+3) doğru şekilde ayarlayıp bilgisayarınızı bir yeniden başlattığınızda düzelmesi gerekir.
Yine de karşınıza ve sadece belirli sitelerde çıkmaya devam ediyorsa o sitelerin SSL sertifikalarının süresi de dolmuş olabilir.

Windows 7 kullandığınızı belirtmişsiniz. Tüm güncellemeleri yaptığınızdan emin olun eğer sisteminiz uzun zamandır güncelleme almıyorsa Türkiye'nin artık GMT+3 saat diliminde olduğu ile ilgili güncellemeyi de belki almamış olabilir bu durumda zaman dilimi olarak Moskova gibi yine gmt +3 olan bir yeri seçerek tekrar deneyin.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2021, 10:47:33 »
Suat bey şu an saat dilimi İstanbul +2 de ve 1 saat geri gidiyor ayarda. 1 saat ileri alırsam siteler hiç açılmıyor. Denedim +3 Atina- saat ileri diyor bu sefer. Daha ziyade Hepsiburada ilk sayfada donup kalıyor. İlginç olanı Opera da açmıyor. Firefox açıyor o da son sürüm çok yavaş.Cep  Telefonu paylaşım noktasından girince  de aynı. Çok uğraştım güvemlik sertifikaları manuel sısteme girdim ama olmuyor muhtemel eksik bir şey var zaten win 7 artık güncellemeye kapalı.Acaba cd takıp onarım yapılır mı bir şey silinmeden?

Çevrimdışı TA2SUA

« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2021, 13:33:26 »
Hocam siz yine Atina vs +3 olan bir yere alıp bir saat geri alın. Yani +3 de bir saat diliminde olun ama saati bilgisayar doğru göstersin. O zaman çalışması lazım.

Selamlar.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2021, 14:24:24 »
Sorununuz kesinlikle zaman ile ilgili
https://serhatakinci.com/windows-time-zone-dst-guncelleme-yaz-saati-kis-saati.html  sayfasinda alt kisimda windows 7 ile ilgili zaman guncelleme paketlerine link var.
32 bit ya da 64 bit hangisi ise kurup sonrasında istanbul (+3) kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2021, 17:45:39 »
 WİN 7 yüklemeler ve güncellemeler kaldırılmış. Saati (+03) dilimine aldım saat sorunu çozüldü.
  Chrome güncellemelerini ise kapatmak daha iyi.  Kapatınca  hız arttı.  Soz konusu Hepsiburada ve Çiçek sepeti sitelere giriş yine mümkün olmuyor birinci sayfada donuyor. Ayrıca kimi sitelerde sertifika /gizlilik/ sorunu devam ediyor.
 Eski Chrome sürümü daha stabil idi.
Eski sürümune dönmek münkün mü acaba?

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2021, 15:04:38 »
 Kasa 2006 model çift çekirdek. Asus. Yakında çope gidecek. SK.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2021, 15:14:09 Gönderen: TA1LC »

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2021, 19:55:36 »
kardeşimde ve bende win7 var,Elektrotanya ve bir sürü online satış sitesine giremiyor,bende hiç bir sorıun yok tıkır tıkır saat gibi işliyor,haftada en az 10 adet güncelleme yapıyor,sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra farkettim bendeki win7Pro imiş,umarım bir yıl daha çalışır,zira Kadıköyde buna win8 ve win 10 atamadılar yetersiz donanım deyip duruyor,sizin deyiminizle çöp olacak..yazık..

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #10 : 27 Aralık 2021, 22:17:11 »
windows 10 kaldiramiyor ise linux calistirir ;)
amac chrome vb kullanmak ise gayet isinizi gorur. Sadece windows ta calisabilen bazi yazilimlar kullanıyor iseniz yapacak pek birsey yok

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2021, 22:49:21 »
7 iyi di.