Gönderen Konu: Asansör motor sürücüsünden gelen parazit..  (Okunma sayısı 733 defa)

Çevrimdışı TB5X_SK

Ynt: Asansör motor sürücüsünden gelen parazit..
« Yanıtla #20 : 14 Ekim 2021, 17:35:53 »
Kahraman bey ben anlatamadım sanırım.

Telsizi Akü ile beslesem dahi istasyona gelen 220v tan bile bu parazit geliyor malesef..
İstasyonda çoklu priz var. Bu prizlerde hiç bir cihaz takılı değilken dahi parazit alıyorum.

Bu çoklu prize yani istasyona gelen 220v u kestiğim zaman durum düzeliyor..

Malesef durum bu şekilde..

73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1CUN

« Yanıtla #21 : 14 Kasım 2021, 17:30:00 »
Mehmet bey,

Ben istasyonu tamamen şebekeden ayırıp, 3 adet 24 volt güneş paneli, tam sinüs çıkışlı akıllı inverter ve seri bağlı iki adet 100 amper akü desteği ile 220 volt olarak besliyorum. Ayrıca elektrik kesilince de kombi, tv vs dahil ediyorum. Panel bağlamanıza gerek olmadan da kullanabilirsiniz, istasyonunuz kapalı olduğunda şebekeden enerji verip aküleri şarj edebilirsiniz. Acizane belki ileride bir fikir verir diye paylaşıyorum.

Cüneyt, 73
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2021, 17:36:19 Gönderen: TA1CUN »

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #22 : 15 Kasım 2021, 21:14:40 »
Cüneyt bey,

Bahsettiğiniz sistem belki UHF veya VHF bandlarında işe yarar  ancak HF de işe yarayacağını sanmıyorum.

Zira inverterler şebeke cereyanından çok daha fazla parazit yayarlar. Hiç bir inverter tam sinüs üretemez..

Aynı sistem bende de var ordan biliyorum. Özellikle düşük frekanslarda 80 metre bandı ve altında inverter şebeke cereyanından daha kötü emin olun..

73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1CUN

« Yanıtla #23 : 15 Kasım 2021, 23:10:44 »
Mehmet bey,

Evet, tam sinüs dediğimiz inverter, şebeke elektriğinde kullandığımız dalgaya en yakın elektriği verir, ancak ben bina çatısındaki müsaitlik nedeni ile şimdilik sadece 10 metre bandında kullanabildim. İstasyona özel bir de toprak hattım mevcut, bir sorun yaşamadım. 80 metre bandını önümüzdeki aylarda aynı sisteme sahip bahçeli evimde deneyeceğim, dediğiniz gibi etkilenirse inverterı sadece şarj amaçlı kullanıp aküden besleyeceğim sistemi; kısmet olursa burada da paylaşırım.

Kolay gelsin, 73

Çevrimdışı TA5OD

« Yanıtla #24 : 25 Kasım 2021, 10:34:30 »
Mehmet Hocam, asansör motorunun sürücüsünün  hangi marka ve model olduğunu öğrenme şansınız var mıdır? Sürücü girişinde filtre kullanılmış mı? Eğer kullanılmamışsa enterferans yayması muhtemeldir. Saygılarımla.