Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Asansör motor sürücüsünden gelen parazit..

<< < (2/5) > >>

TA5FA:

--- Alıntı yapılan: TB5X - 26 Eylül 2021, 13:59:26 ---Ahmet Bey ;

Söylediğiniz mantıklı..

Eğer sorun oradan kaynaklanıyorsa, bunu bir elektrikçi usta getirip faz değişimini kendim yaptırabilir miyim?

Yoksa  apartman yönetimi veya TEDAŞ gibi elektrik dağıtım şirketinin bilgisi gerekiyor mu acaba?

--- Alıntı sonu ---

Asansörler  trifaze çalışır.
Genelde evlerde son yıllarda büyüklüklerine görede trifaze beslenir (yeni evler ev büyüklüklerine bağlı olarak)
Her iki etkenin birisine takıldığınızdan dolayı faz değişimi çözüm değildir.

73

TB5X_SK:

--- Alıntı yapılan: TA5FA - 26 Eylül 2021, 14:47:16 ---
Asansörler  trifaze çalışır.
Genelde evlerde son yıllarda büyüklüklerine görede trifaze beslenir (yeni evler ev büyüklüklerine bağlı olarak)
Her iki etkenin birisine takıldığınızdan dolayı faz değişimi çözüm değildir.

73

--- Alıntı sonu ---

Mehmet Bey doğrudur haklısınız.. Ben de biraz araştırdım söylediğiniz gibi trifaze besleniyormuş..
Bir adet izolasyon trafosu bildim onu deneyeceğim sonucu paylaşırım...

73

TA1LC:
  ''Bazen transformatörler, elektrostatik veya elektriksel koruma adı verilen farklı bir koruma türü kullanır. Şekilde gösterildiği gibi, transformatörün birincil ve ikincil sargıları arasına ince bir bakır folyo kalkanı yerleştirilir.  Böyle bir kalkan topraklandığında, bu sargılar arasındaki potansiyel fark nedeniyle oluşan sargılar arasındaki kapasitansın etkisi önemli ölçüde azalır. Koaksiyel kablolarda elektrostatik ekranlama da kullanılır ve iletkenlerin farklı potansiyellere sahip olduğu ve birbirine yakın olduğu her yerde.''    Not: Kısa devre olmayacak şekilde.

TB2NDY:
Mehmet Bey,
Kuvvetle muhtemel asansorunuzde frekans konvertoru vardir (yeni bir bina ve yeni nesil bir asansor oldugunu tahmin ederek soyluyorum) enterferansin nedeni bu da olabilir, belki de konvertoru guzelce ekranlamak gerekecektir.

Bu sayfayi da incelemenizi oneririm.
https://www.emo.org.tr/ekler/f01876d6130ec96_ek.pdf

TB2NDY
Elgin SAYINALP

TB5X_SK:
Dün Bir amatör dostumda ödünç 220v/220v  izolasyon trafosu buldum.

Malesef hiç bir işe yaramadı desem yeridir.

Elgin Bey bina 2 yıllık. Dolayısıyla yeni bir bina..

Bu arada Geçen aya kadar bu sorun bu kadar fazla değildi. Son bir ayda çok daha rahatsız edici seviyeye ulaştı.

Örneğin Khz ler seviyesinde vardı ama en azından 80 Mt bandına kadar çıkmıyordu.
Şu an 80 metre bandını da rahatsız ediyor.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Verilen bilgileri tek tek inceleyeceğim.

Bu arada denemelere de devam..

Bu arada kafama takılan bir de şu sorular oluştu..

Örneğin izolasyon trafolarında 220v/220v ve 100VA ibaresi var..

100VA 100 watt anlamına mı geliyor?

Bu durumda 100 watlık bir trafodan 220 volt olarak yarım amper kadar mı çekebiliyoruz?

İstasyonda bazen Eletrikli soba çalıştırıyorum. 1200Watt gücünde..

Bunun için  en az 1200 VA izolasyon trafosu mu gerekli oluyor?

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git