Gönderen Konu: Birden fazla sorum var.  (Okunma sayısı 255 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

Birden fazla sorum var.
« : 10 Ağustos 2008, 09:07:44 »
Değerli arkadaşlar,
ciddi olarak merak ediyorum, bende mi bir terslik var-hep ters taraftan bakıyorum ya da sistemde mi bir sorun var-ben görüyorum?
Geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana Alanya'da bir grup OH amatör ile birlikte TC4X istasyonunu aktif hale getirmek için çaba sarf ediyorum. Bu süre içinde bildiğim kadarı ile değerli TA3AX ile bir CW QSO gerçekleşti. SSB'de iki TB istasyonu ile görüşme imkanı oldu. Yani TA=3 . Bu saat itibari ile normal 1550, CW Contest için 1470 QSO gerçekleşmiş durumda. Dün özellikle multiplier olması nedeniyle TA1 'den CW çalışacak bir istasyon aradım. ( Contestte hiç bir TA duyamadık ). CW çalıştığını bildiğim bir ağabeyime tel.no callbookda olmadığından ve yakın çevresindeki amatörlerle pek görüşmediğinden ulaşamadım; bir diğer ağabeyim yazlığında olması nedeniyle cihazsızdı; bir diğer CWcı arkadaşım doğal hakkı olan tatilini TA3 te geçiriyordu; bir başka ağabeyim ise iş yerinde ve müsait değildi. 7092den bir iki kez dinlemede TA,özellikle TA1 var mı diye çağrı yaptım. Yanıt alamadım.
Şimdi geleyim sorularıma:
1. Anten olarak Cushcraft R7 vertikal kullanıyoruz, o nedenle sinyalimiz TA1 bölgesine ulaşmıyor olabilir mi?
2. Mikrofonda TA'ya yönelik bir arıza olabilir mi? Ama 2 TB ile aynı mikedan QSO yaptım.
3. CW çalışabileceğini bildiğim ağabeylerimden 3/4üne ulaştığımı zannediyorum. Belki benim bilmediğim CW çalışanlar  vardır. Bu mesajı okuyorlarsa WAE CW Contest bitimine dek dxclusterdan bir bakıp TC4X istasyonu ile çalışabilirler mi? Her ne kadar çalışanlar OH ise de sonunda elde edilecek derece TA'nın olacak. Biraz Elvan'ın Türkiye adına koşması gibi oluyor durum.
4. Her tarafta şu kadar kişiyiz-şu kadar iş yaparız-şu kadar afet kurumu ile ortaklığımız var diyoruz ama  ACİL AMATÖR DURUMU olan contestte multiplier verecek istasyon bulamıyoruz. Bu lafımı bana yedirecek TA1 CW operatörüne Güllüoğlundan 2 kg fıstıklı baklava ısmarlayacağıma namusum,şerefim ve antenlerim üzerine söz veriyorum.
Bol QSO'lar, DX'li günler dileklerimle
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
Ynt: Birden fazla sorum var.
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2008, 22:21:24 »
Merhabalar,

7091Mhz de saat 22:15 den beri sizi 599 duyuyorum, şişli / ISTANBUL, üstelik balkondan sarkıttığım bir telle, malesef cw bilmiyorum. SDR ve CW Skimmer ( http://www.dxatlas.com/CwSkimmer/ ) programıyla okuyorum sizi. iyi çalışmalar.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2008, 22:38:54 »
SDR ve CW skimmer sayesinde 40m bandının tamamını görebiliyorum malesef sizden başka TA istasyonu(benim duyabildiğim) yok.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2008, 15:51:26 »
Tevfik hocam kolay gelsin.

Moralini bozmak gibi olmasın ama zaten Hf te havaya çıkabilen bir avuç insan var, bunların kaçı cw çalışabiliyor Allah bilir. Genelde de zaten hafta sonu çalışılıyor. Bence randevu sistemi yapmazsan  işin zor. Kendi adıma en son yıl başından önce havaya çıkmıştım. Qsl'leri sende gördün topu topu 400 tane. Bu süre zarfında duyduğum toplam Ta istasyonu 5 i geçmez. Tekrar kolay gelsin. 73's.

Osman Kıratlı  TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA1HZ

Kısmen cevap aldım....
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2008, 19:49:45 »
Değerli Arkadaşlar,
öncelikle cw da multiplier olanağı sağlayan Sayın TA1D'ya teşekkürler. İlk görüştüğümüzde önceden skedleşirsek baklava paketi ile geleceğim!!
7092 civarında pazar günü biraz daha aktivite arttı ve sonunda 10 TA istasyonu sayısını aşabildik. Ne mutlu bize!
Sonraki aktivitelerde görüşmek dileğiyle.
73ler
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC