Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
"İyi" bir topraklama nasıl olmalı?
TA1CAN:
öncelikle tekrar herkeze selam ederim.RF sorunu hakkında bir elektronik ustasından bir çözüm yolu daha öğrendim yada ben öyle anladım kendisine mandala bastığımda adaptör yada yakında bulunan bazı cihazlarda ışıkların oynadığını söyledim. bana sizin söylediğiniz gibi çatıya çıkan antene giden kablodan kaynaklanabileceğini söyledi. bana kablo kıstırmalı parazit önleyici kömür filtre almamı ve çatıya giden kabloya takmamı söyledi. bu aparatı tam nereye takmam lazım antene yakın kısmamı yoksa hemen cihazdan çıkan kısmamı yakın.
TA1CAN:
resim
TA1CAN:
anten
TA2SUA:
bu tip "snap on ferrite" denilen aparatlar mikrofon kablosuna, güç kaynağınızdan gelen elektrik kablosuna vs özellikle de bir iki tur sarıp üstüne takarsanız faydalı olur ama mandala bastığınızda oluşan rfi için sanırım yeterli gelmeyecektir. Eğer antenin dibinde bir balununuz yoksa kablo da anteninizin bir parçası olarak çalıştığı için kablonun geçtiği güzergah boyu ciddi QRM almanızda bundan olabilir. İlk bakacağınız konu antenin dibinde bir balun olması konusu olsun bence.
TA1CAN:
resim
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git