Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
anten ayırıcı hk
TA8RM:
Merhaba,
Hüseyin Hoca' mın dediği gibi, benzer bir kablosuz anten switch projesini arduino nano ile yapmıştım. Bu projenin amacı tek transmisyon hattıyla (çatıya birden fazla anten kablosu çekme imkanı olmayanlar için) birçok anteni kullanmaktı ancak bu proje cihazları tek bir anten ile kullanmak için de kullanılabilir.
Kablosuz data transceiver için HC-12 modülünü kullandım. Transceiver çok stabil çalışıyor.
73, Onur, TA8RM
TA1CAN:
elinize bilginize sağlık çok teşekkür ederim.
TA4ACZ:
Onur bey elinize sağlık.Bana da böyle bir şey lazım.Çatıya anten için 35 metre kablo çektirdim vinç filan tutarak.Şuan sadece tek bir anten var ve yeterli olmuyor.Bu cihazdan nasıl edinebiliriz.Yardımcı olabilir misiniz?Birde kablosuz kontrol ediliyor bunun mesafesi ne kadar acaba?
TA8RM:
--- Alıntı yapılan: TA4ACZ - 15 Nisan 2021, 11:00:35 ---Onur bey elinize sağlık.Bana da böyle bir şey lazım.Çatıya anten için 35 metre kablo çektirdim vinç filan tutarak.Şuan sadece tek bir anten var ve yeterli olmuyor.Bu cihazdan nasıl edinebiliriz.Yardımcı olabilir misiniz?Birde kablosuz kontrol ediliyor bunun mesafesi ne kadar acaba?
--- Alıntı sonu ---
Mustafa Bey,
Cihaz hazır satılan bir cihaz değil. Tamamen prototip amaçlı yaptığım bir cihaz. Röleler ve rölelerin konnektörlerle olan bağlantılarında empedans uyumu ile ilgili hiçbir özel çalışma yapılmamıştır. Yüksek frekanslarda bağlantılar için kullanılan kabloların uzunluklarından dolayı sıkıntılar (Anteni tunersız kullanamamak, kayıplar, rölelerin RF' e karşı tepkileri, vb.) çıkabilir.
Piyasada benzer ihtiyacı karşılayan daha profesyonel cihazlar satılmaktadır. "Anten Anahtarı" veya "Wireless Antenna Switch" diye arayabilirsiniz.
HC-12 (kablosuz transceiver modülü) nin mesafe testi için şunu denedim:
- Saniyede bir defa bir test mesajı göndermesi için arduinoya test kodu yazdım.
- HC-12 yi bağlayıp anten bağlantısına kazançsız bir mobil anten bağladım.
- Bu konfigürasyonu yüksekçe (90m) bir yapının tepesine koydum.
- Başka bir HC-12 yi araç antenine bağlayıp android bir cihazda gelen test metnini izledim.
Sonuç olarak;
7-8 km lik bir yarıçaplık alanda rahatlıkla kesintisiz sinyal aldım.
Bu şartlarda mevzuat gereği ISM bandının (433.9 Mhz) bu şekilde kullanılması uygun olmayacağından kazançlı antenlerle kullanımı doğru olmayacaktır.
Fakat HC-12 ye bağlayacağınız, ISM bandı için, yüksek katlı bir binada alt katlarda değilseniz, 7 cm lik bir tel bile anten olarak işinizi fazlasıyla görecektir. Eğer sinyal gönderme/almada sorun yaşarsanız pencerenin kenarına çıkaracağınız yine el yapımı bir tel anten iş görecektir.
Böyle bir cihazı kendiniz yapmak ister de takıldığınız konularda bana yazarsanız bildiğim kadar yardımcı olabilirim.
73! Onur, TA8RM
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
Kontrol kablosu gerektirmeyen 4 yollu uzaktan anten anahtarının profesyonel modelini bir süre kullandım. Kendi kullandığımın marka ve modelini hatırlamıyorum fakat benzer yöntemi kullanan iki şemayı aşağıda paylaşıyorum. Benim kullandığım 600 MHz. e kadar çalışıyordu. Onun da şemasını araştırıyorum. Büyük ihtimal kullandığı röleler seçilirken ve bağlantılar yapılırken yüksek frekansa dikkat edilmiştir.
Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git