Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Basit Manuel Anten Tuner Çalışması..

(1/8) > >>

TB5X_SK:
Yeni bir projeden selamlar...

Elimde bulunan iki adet Varyabl kapasitörü değerlendireyim dedim.
Kapasitörleri Sevgili TA2FE Emin Bora DEMİREL göndermişti..
Teşekkürlerimi sunuyorum kendisine buradan tekrardan..
Bobini ise 1mm emaye telden PVC boru uzerine kendim sardım..

Yapımı basit.. Kapasitörler şaseye paralel, bobin seri bağlı durumda.. 12 li komutatör ile bobin boyu seçiliyor. Gerisi el işçiliğinize kalıyor.. Şeması basitçe şöyle:

Çeşitli bandlarda denedim gayet güzel tun ediyor..
Bir de çalışma videosu çektim. Şuradan izlenilebilir.. https://youtu.be/bcjiLNvjwyQ

Çalışmaya ait fotolar:

TA5FA:
Hocam köşesine  mini-Heatkit yazsaydınız  keşke. :)
Sizde Miniatürk-Ham ekipmanlar köşesi doluyor.
Elinize kolunuza sabrınıza sağlık. Hand-Made yada DIY  azmini sizden alamayan kimseden alamaz valla-billaha

73.

TA9AAP:
Hocam elinize sağlık. İşçiliğiniz temizliğiniz su götürmez. Yine harika işler çıkarmışsınız. Bobinleri sanırım kabaca tecrübi sardınız. 29-30 tur civarı gördüm gözüm yanlış seçmediyse. QRPler için harika bir tuner. :)

TB5X_SK:
Türker Hocam;

Evet bobini kabaca sardım. Sarım sayısını saymadım Daha çok ve sık olabilirdi belki ilerde değiştirebilirim..
Tuner sadece QRP için değil, test etmedim ama 150 Wata kadar rahat çalışır kaanatindeyim..

Mehmet abi;

Bir Heatkit hayranıyım yalan değil.... Rengi olsun dizaynı olsun tam seyirlik hayran olunası cihazlar..

Bu arada Söylemesi ayıp şöyle bi proje devam ediyor. 3 band düşünüyorum..... Bu tam bir Heatkit olacak sanırım biterse ... :) :) :)

TB5X_SK:
Biraz gözlerimiz bayram etsin.. Şu güzelliğe bakar mısınız...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git