Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ATU-100 Anten Tuner Ekran Taşıma Çalışması
TA8RM:
Merhaba,
Çin sitesinden alınan kendin yap ATU-100 Anten Tuner kitin montajı, kutulanması ve ekranın mobil kullanım amaçlı bagajda konumlandırılmış gövdeden ayrılarak sürücü tarafına taşınması çalışmasıdır.
Ekranın solunda görünen çizgiyi henüz çözemedim, ancak kullandığım kablonun ekransız olmasından veya gerilim düşümünden kaynaklanıyor olabilir. Kabloyu değiştirip tekrar deneyeceğim.
UHF konnektörler için tek damar bakır kablo kullandım. Cihaz çalışıyor ama bu konuda tavsiyelerinizi beklerim.
73! Onur, TA8RM
TA3IW:
Merhaba TA8RM(Onur) N7DDC dir tunerin tasarlayan forumunda okumuştum kimi Oled ekranlar farklı oluyor diye yazmışlar dı ekran kartının uzeri nde modifiyeler yapmışlar dı ekransız kablodan kaynaklandığını düşünmüyorum.Baska ekran kartın var ise elinde denemekte fayda var..
TA8RM:
--- Alıntı yapılan: TA3IW - 11 Mart 2021, 13:35:43 ---Merhaba TA8RM(Onur) N7DDC dir tunerin tasarlayan forumunda okumuştum kimi Oled ekranlar farklı oluyor diye yazmışlar dı ekran kartının uzeri nde modifiyeler yapmışlar dı ekransız kablodan kaynaklandığını düşünmüyorum.Baska ekran kartın var ise elinde denemekte fayda var..
--- Alıntı sonu ---
Ekranı cihazın yanında çalıştırdığımda düzeliyor. O yüzden o kanıya vardım.
TA3IW:
TA8RM (Onur) ben konuyu yalnış anlamışım affına sığınıyorum kablonun uzerine ferit zaten takmışın Oled ekran kısmına gelen 5 voltun düşmesinden ola bilir mi ve kapasitör ilavesi ile önleme bilir mi diye düşünüyorum muhtemelen RF sızintisindan korumak için blendajli ekranlı kablo kulamışımdır...
TA1CX:
Cevat Abimin yazlıklarına ek olarak. Rölelerin yanında bulunan SMD kondansatörleri çıkartıp yerine aynı değerlerde 2KV 3KV gibi seramik kondansatör takarsanız daha iyi oluyor bende 2 adet ATU100 var ikisininde kondansatörlerini değiştirdim daha stabil çalışıyorlar.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git