Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

swr den dolayı cihaz kapanırmı

(1/2) > >>

TA2CR:
merhaba
cihaz da swr yüksek olursa cihazda mayka basıldığı zaman cihaz kendini korumaya alırmı icom  ıc -7200 lerde

TA3OER:
Benim de  Icom IC-7200 cihazım var ama 2 üzeri swr'de korumaya hiç geçtiğini görmedim. Bazen 3 Swr'de gördüm ama yine TX yapmaya devam etti.

TA2NC:
SWR korumada cihazlar genelde gücünü kısar.
Ancak kullandığınız güç kaynağı swrden dolayı yüksek RFI a maruz kalıyorsa gücü kesip cihazı saçmalatabilir.
Tabii bir diğer ihtimal de cihazda bir arıza olabilir.

TA1PB_SK:
Besleme voltajınızda gönderme esnasında bir çökme olup olmadığına bakın...İcomlar voltaj konusunda biraz seçicidir... Akülü kullanımda 9100 de başıma gelmişti.12/13.8 DC-DC converter ile çözmüştüm..

TA3EP:
TA1PB ye katılıyorum. Hem voltaj seçiyorlar, hem de tüm kablolarda sağlam bağlantılar yapmak gerekiyor. Benim 7200 üm de aynı şeyi yapıyordu. TX konumunda açılıp kapanıyor, sonunda besleme kaynağı kendini koruma konumuna alıp off konuma geçiyordu. Besleme kaynağım sağlam, sorun başka yerde idi. Tüm kabloları söktüm. Besleme kablosunun ucuna bağlantı pabuçları lehimledim, bunları besleme kaynağının çıkış terminaline sıkıca vidaladım. Cihaz topraklamasını, anten tuner topraklamasını, unun topraklamasını, kısaca setupta kullandığım tüm cihaz ve elemanların topraklamalarını NYAF 2,5 kablolarla değiştirdim. Cihaz şu anda sıkıntısız çalışıyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git