Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
FT8 Digital mod hakkında sorular.
TA3AWB:
Merhaba ;
FT8 Digital mod çalışmaya başladım. Ancak birkaç sorunla karsılastım WSJT-X Programında saat ayarları doğru olmasına rağmen n1mm e utc ve tarihler yanlış kayıt edilmiş.
WSJT-X programında log çıktısı almaya çalıştım tabii ben programda yapılan qso ları kayıt yapmadan kapatmıstım. Bir log kaydı indi .cbr uzantlı ancak bu dosyayı açamadım bir türlü .cbr uzantılı dosyaları açabilmek için uygun programı indirdim oda açamadı . Bu sorunu nasıl halledebilirim ? İlk qso ları kurtarma şansım varmı ? Ek olarak n1mm e tarih saatin hatasız gitmesi için ne yapmamız gerekir ?
TA4SO:
Tolga Bey merhaba,
WSJT-X programında File menüsü altında Open log directory e tıklarsanız açılan klasördeki wsjtx_log dosyasında programı kullanmaya başladığınızdan itibaren yaptığınız tüm QSO'ları görebilirsiniz. Bu dosya adif formatındadır ve herhangi başka bir log programına da aktarılabilir.
N1MM'i log için kullanmıyorum ama büyük ihtimal sorununuz wsjt-x den N1MMe log aktarılırken UTC saat değil de bilgisayarınızın lokal saati göz önüne alınıyor. Bunu önlemek için bilgisayarın saatini UTC olarak kullanmak yada eğer varsa N1MMde saatin UTC olarak kullanılmasını sağlamak gerekir.
73
TA3AWB:
--- Alıntı yapılan: TA4SO - 25 Şubat 2021, 22:54:03 ---Tolga Bey merhaba,
WSJT-X programında File menüsü altında Open log directory e tıklarsanız açılan klasördeki wsjtx_log dosyasında programı kullanmaya başladığınızdan itibaren yaptığınız tüm QSO'ları görebilirsiniz. Bu dosya adif formatındadır ve herhangi başka bir log programına da aktarılabilir.
N1MM'i log için kullanmıyorum ama büyük ihtimal sorununuz wsjt-x den N1MMe log aktarılırken UTC saat değil de bilgisayarınızın lokal saati göz önüne alınıyor. Bunu önlemek için bilgisayarın saatini UTC olarak kullanmak yada eğer varsa N1MMde saatin UTC olarak kullanılmasını sağlamak gerekir.
73
--- Alıntı sonu ---
Şadan Bey ;
Değerli yorumunuz için teşekkürler evet problemi çözdüm loglar dediğiniz yerdeymiş. İlk n1mm ile tanıstım ben o yüzden onu kullanıyorum :) log4om vb programlar daha çok tavsiye ediliyor sanırım.
TA2NC:
N1MM gunluk kullanımdan ziyade yarışma log programıdır.
Asıl geliştirme amacı budur.
İş görmez mi tabii ki görür, ama log4om, swisslog, HRD gibi yazılımlar ile günlük ihtiyacı daha iyi karşılayabilirsiniz.
TA3AWB:
--- Alıntı yapılan: TA2NC - 26 Şubat 2021, 08:13:39 ---N1MM gunluk kullanımdan ziyade yarışma log programıdır.
Asıl geliştirme amacı budur.
İş görmez mi tabii ki görür, ama log4om, swisslog, HRD gibi yazılımlar ile günlük ihtiyacı daha iyi karşılayabilirsiniz.
--- Alıntı sonu ---
Teşekkürler Oğuzhan bey diğer programlarada bakacağım .
Bu başlık varken başka bir başlık açmak istemedim şöyle bir sıkıntım daha var. Digital çalışmada kullandığım kablo çok kısa bir kablo sadece laptoba bağlayabiliyorum kablonun bir ucu mikrofon girişine diğer hoparlör girişine bağlanıyor. Surekli olarak masa üstünü kullandığım için iki aux uzatma kablosu aldum birini mikrofona birini hoparlör girişine taktım ve digital çalışma kablosuna taktım ama telsiz ile masa üstü arasında bir bağlantı kuramadım. Bu sorunu nasıl aşabilirim
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git