Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim ;
HF İstasyonumda bir takım sorunlar yasıyorum. Soruna geçmeden önce istasyon ile ilgili bilgileri alt tarafta sıralayacağım
Cihaz : Kenwood 480HX
Anten : Ciro Mazzoni Baby Loop ( Konumu : Apartman ile anlasamadığım için bahçede 3,5 Metrelik bir direğin üzerinde )
Kablo : TZC500 Tahmini 10-15 M ( 4-5 metrelik bir kısmıda oda içinde rulo halinde dolandırıldı yakın zamanda odada dizayn yapılacağı için )
Adaptör : Diamond GZV4000
İstasyonumu duvardaki prize takılı olan çoklu bir uzatma ile çalıştırıyorum.
istasyonumda kullandığım bilgisayar : Ryzen 1600 işlemci tabanlı MSI 1050Tİ Ekran kartı
Sorunlarıma gelirsek eğer istasyonu ilk aktif ettiğim zaman Mandala bastığımda , Masaüstü bilgisayarım etkileşim alıp kendi başına spotify dan müzik açıyor , sayfaları değiştiriyor ve hatta bilgisayarı kapatıp açıyordu. Ancak hemen yanında çalışan laptop ve yan odada bulunan masa üstü bilgisayarda bir problem olusturmuyordu yada evdeki tvlerde de bir sıkıntı oılusmuyordu Doğalgaz alarmınıda aktif hale getirip onuda öttürüyordu. Bu esnada bantlarda swr 1,5 -- 3 arası oluyordu Daha sonra ferit nüveler alıp bu ferit nüveleri telsize , adaptöre , bilgisayar güç kablosuna vs takabildiğim her yere taktım ve sıkıntıyı çözmüş oldum bir sorun yaşamadım o zamandan beri ve qsolar yaptım.
Dün ise 20 M Bandında çalışmalar yaparken mandala basar basmaz bilgisayarın aniden kapandığına şahit oldum güç 100w ( ben evde yok iken istasyon kapalı durumda ikende kendi kendine kapanmış ) 40 M bandına geçtim orda bir problem olmadı Tekrar 20 M Bandına geldim sorun devam ediyordu swr kontrolü yaptım 1-1,5 arası idi swr. Daha sonra tekrar deneme yaptım 5 w den baslayıp asama asama giderek gücü 180w ye kadar getirdim bilgisayar kapanmadı ancak gene farklı sayfalara vs giriş yaptı hemen 40M ye geçiş yaptım ve orda gene bir sorun yaşamadım sağlıklı şekilde kullandım. Aynı zamanda digital mod çalışmasıda yapıyorum ( laptop ile ) aynı şey orda olcakmı diye kontrol ettim 40 M de gene sıkıntı yok daha sonra tekrar 20 M bandına geldim aşama aşama güç yükselterek tekrar denedim yine 100 w yi geçince masaüstü etkileşim aldı ve yüzlerce hesap makinası sayfası açtı , programlara vs giriş yaptı.
Bu problemi tespit etmemde yardımcı olurmusunuz ? Şimdiden teşekkür ederim herkese