Şafak beye aynen katılıyorum,üretici firna gerekli uyarıyı yapmasına rağmen,Telsiz'i üreten firma bunu kaale almamıştır,
bir gün çok büyük bir firmanın CEO'su ile 5 dakika görüşme şansım oldu.niye ömürsüz soruma aldığım yanıtlar hayret verici idi,
bir tv aldığınızı varsayalım 5000TL verdiniz,bir yıl mecburi 2 yılda firma garantisi verilir,cihazında Mekanik parça ömrü bu süreçte sona erer,kısaca özetlersek garanti bittiğinde cihazın teknik ömrü dolmuştur,artık hala çalışabiliyorsa sizin şansınız yada kullanım tarzınızdandır diye cevapladı..ve ekledi delikanlı üretim bir zincirin halkasıdır,,tüketim olmadan üretim olmaz diye.
şimdi Kenwood gerekli kapasitif kuplaj tekniğini uygulamadığı için cihaz kısa bir süre sonra çöp olacaktır,bu yüzden üretici firma maalesef suçlanamıyor, 9S üzeri gelen sinyaller filitreyi overleap dediğimiz koma durumuna sokuyor,ve filitre anma değeri olan 455.000 Hz'de bir ultrasonik titreme ve hıçkırma moduna giriyor,ve ortamdan alabildiği O2'yi soğuk buhara dönüştürüyor,buhar sonradan suya dönüştüğü için var olan DC gerilimle etkileşime geçip ,seramik Levhaların üzerinde Kaplı olan Gümüş'ü çürüyor.
üretici firma alt kısmını reçine ile kapatmış olması sadece bu süreci biraz uzatıyor,son kaçınılmaz.
şimdi gelelim uyarı konusuna ,çin sitelerinde bir sürü sahte testten geçememiş uygun olmayan filitre'ler çok ucuza satılmakta,bu konuya özen göstermenizde fayda var.
şayanı tavsiyem eğer havya tecrübeniz kısıtlı ise bunu yetkili servislere yaptırmanız,zira telsiz'inizde sizin göremediğiniz,Wafer,yada Layer denilen ara bakır yollar mevcut bunları sökeceğim diye bu ara yolları koparabilirsiniz ruhunuz bile duymaz,cihaz hepten daha zor duruma düşer,