Gönderen Konu: Kenwood tm71e mobil cihazın rx sinde proplem  (Okunma sayısı 337 defa)

Çevrimdışı TA8U

Kenwood tm71e mobil cihazın rx sinde proplem
« : 12 Ocak 2021, 15:00:42 »
Kenwood tm71e mobil cihazın sağ tarafında vhf ve uhf de sinyal almada sağırlık olduğundan başına gelen veya ustalardan yardım bekliyorum, sol tarafta sinyal alma 9 ise sağ tarafta 1 sinyal anca alıyor.Full reset yaptım ama düzelmedi.
73 ler

Çevrimdışı TA4HQ

Ynt: Kenwood tm71e mobil cihazın rx sinde proplem
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2021, 22:27:35 »
cihazınızın büyük ihtimalle seramik filtrelerinde sorun var. hoperlor tarafinda bulunan Toko marka 4 tane seramik filtre mevcut filtreleri değiştirdiğinizde sorununuz ortadan kalkacağı dusuncesindeyim.

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2021, 17:32:11 »
Ali bey bildiğim kadarıyla sağ tarafında uhf sol tarafında vhf bandı olması gerekiyor, ben öyle uygulama yaptım sorun ortadan kalktı benzeri olay yaesu dada başıma gelmişti
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2021, 18:46:08 »
cihazınızın büyük ihtimalle seramik filtrelerinde sorun var. hoperlor tarafinda bulunan Toko marka 4 tane seramik filtre mevcut filtreleri değiştirdiğinizde sorununuz ortadan kalkacağı dusuncesindeyim.

Aynı kanıdayım. D710'da başıma geldi (D710'un gövdesi 71 ile aynı)

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2021, 05:50:50 »
Seramik filtreleri değiştirirseniz sorun ortadan kalkar,bir taraf wide diğer taraf narrow için olduğundan 4 ü de beraber değiştirmelisiniz.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2CJ

« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2021, 23:57:07 »
      Kenwood'ların kronik problemi..
Sözkonusu narrow-wide 450 ve 455Khz seramik filtreler , her nekadar  diğer kanalda problem yok deseniz de 2 gün sonra oradada başlayacak olup bu durum kaçınılmazdır.

Tasarımsal olan bu sorunun kaynağı; seramik filtrelerin I/O pinleri devamlı DC gerilim+bindirme sinyal altında çalışmakta olup,bu filtreler zamanla filtre geçiş tabakaları arasında resmen kristalize bir şekilde tuzlaşarak köpürmekte ve sinyal geçiş iletimini bozmakta,zayıflatmakta,hatta geçirimsiz bir hal almaktadır. Koyacağınız filtrelerin I/O pinlerine seri olarak 100nf smd  ilave ederseniz bu sorun radikal olarak ortadan kalkar.
   Yok, ben direkt lehimler geçerim ,kondansatörlerle uğraşamam derseniz, yine sorunsuz çalışır ama kullanıma bağlı olarak birkaç seneye kalmaz aynı alış hassasiyet sorununun tekrar etmesi kesinlikle kaçınılmaz olacaktır..
Saygılarımla.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2021, 18:10:01 »
Şafak beye aynen katılıyorum,üretici firna gerekli uyarıyı yapmasına rağmen,Telsiz'i üreten firma bunu kaale almamıştır,
bir gün çok büyük bir firmanın CEO'su ile 5 dakika görüşme şansım oldu.niye ömürsüz soruma aldığım yanıtlar hayret verici idi,
bir tv aldığınızı varsayalım 5000TL verdiniz,bir yıl mecburi 2 yılda firma garantisi verilir,cihazında Mekanik parça ömrü bu süreçte sona erer,kısaca özetlersek garanti bittiğinde cihazın teknik ömrü dolmuştur,artık hala çalışabiliyorsa sizin şansınız yada kullanım tarzınızdandır diye cevapladı..ve ekledi delikanlı üretim bir zincirin halkasıdır,,tüketim olmadan üretim olmaz diye.

şimdi Kenwood gerekli kapasitif kuplaj tekniğini uygulamadığı için cihaz kısa bir süre sonra çöp olacaktır,bu yüzden üretici firma maalesef suçlanamıyor, 9S üzeri gelen sinyaller filitreyi overleap dediğimiz koma durumuna sokuyor,ve filitre anma değeri olan 455.000 Hz'de  bir ultrasonik titreme ve hıçkırma moduna giriyor,ve ortamdan alabildiği O2'yi soğuk buhara dönüştürüyor,buhar sonradan suya dönüştüğü için var olan DC gerilimle etkileşime geçip ,seramik Levhaların üzerinde Kaplı olan Gümüş'ü  çürüyor.
üretici firma alt kısmını reçine ile kapatmış olması sadece bu süreci biraz uzatıyor,son kaçınılmaz.

şimdi gelelim uyarı konusuna ,çin sitelerinde bir sürü sahte testten geçememiş uygun olmayan filitre'ler çok ucuza satılmakta,bu konuya özen göstermenizde fayda var.

şayanı tavsiyem eğer havya tecrübeniz kısıtlı ise bunu yetkili servislere yaptırmanız,zira telsiz'inizde sizin göremediğiniz,Wafer,yada Layer denilen ara bakır yollar mevcut bunları sökeceğim diye bu ara yolları koparabilirsiniz ruhunuz bile duymaz,cihaz hepten daha zor duruma düşer,

Çevrimdışı TA8U

« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2021, 17:29:33 »
Cihaz ile ilgili cevap  veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, saygılarımla 73