Gönderen Konu: çok işi varmı dır ?  (Okunma sayısı 253 defa)

Çevrimdışı TA2CR

çok işi varmı dır ?
« : 23 Ocak 2021, 20:45:45 »
merhaba....
yaesu FT 757 GX cihazım da frekans kayması yaşıyorum cihazı 14.250 usb ye alıyorum dinleme yada gönderme yaparken fark etmiyor frekans 3 khz aşağı kayıyor ama ekranda değişme yok sonra tekrar yerine geliyor 3 -5 saniye sonra her banda oluyor ne yapılabilir bakılması gereken yerler nereler olur teşekkürler

Çevrimdışı TA1MC

Ynt: çok işi varmı dır ?
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2021, 10:56:35 »
Ayar prosedürü servis manualinde var ,referans osilatöründen başlayarak, sırasıyla 2. osilatör ,kalibre edilmiş bir frekansmetre kullanarak ayarlanabilir,cihaz dds değil sonuçta tüm modlar kristalle çalıştığından carrier için usb,lsb ve cw modlarında ayrı ayrı
ayar gerekiyor.Esas sorun frekansın oturduktan bir müddet sonra kayması ise bunun birçok nedeni olabilir bu durumda ben sizin yerinizde olsam ta2gc engin beye başvururdum.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2021, 10:57:14 Gönderen: TA1MC »
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2021, 23:29:44 »
yardım edebilmeyi isterdim fakat X05 32060 MHz ve X01 15000.7 MHz kristalleri yaşlılıktan rezonansa giremiyorlar,bu kristaller kit halinde satılıyor yol parası hariç 700TL civarında ,35 yıllık bir cihaza günah ve değmez.önerim kristalin tepesine ısıyı sabitleyebilecek bir devre ile 30..50 ohm'luk bir NTC' yi sabitleyebilmek.

bu cihaz PLL'in atası sayılabilecek kilitleme halkası ile çalışmaktadır,PLL devresinde bir adet referans kristali vardır Local osc ve BFO bunun denetimine bağlıdır,olması gerekende budur,fakat bu cihazda 5 adet bağımsız kristal vardır,birine çare bulsanız öbürü kayar USB'yi düzeltseniz LSB oturmaz.,sağını solunu elleyerek bir nebze düzeltebilirsiniz,fakat tabiiki bu aspirin olacaktır,asıl hastalık devam etmektedir.TA2BN Rebi arkadaşımız paraya kıyıp kristal kitini getirip bu dertten kurtulmuştu,bence 20 30 dakika ısınmasını bekleyip kullanabilirsiniz hala,digital mod'da çalışmıyorsanız pekte önemli değil 73..

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2021, 09:09:53 »
Murat bey Engin bey önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler...