Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
POWER SUPPLY'LERİN AMPER ÖLÇÜMÜ İÇİN KÖR YÜK OLARAK NELER KULLANIYORSUNUZ?
TA1MC:
Tuzlu su ile test yapan birçok kişi var ama ben şahsen denemedim,suyun kaynaması ve elektroliz gibi yan etkileri mevcut,hatta büyük jeneratörleri koca koca tuzlu su tanklarında deniyorlar,dc gerilim için de uygulanabilir bence.
TA8A:
Hüseyin hocam,
Benim şu ana kadar 50 amper ihtiyacım oldu. onu da 1.5 mm2 kesitli bir top kablo alarak çözdüm. 1,5 mm2 kablonun 100 metresi 1.3 ohm. Uygun boyda kısaltınca istediğiniz değerde güç çekebiliyorsunuz. Kablonun üzerine uygun noktalarda iğne saplayıp milivoltmetreye giriyorum. Böylece şönt olayı da hallolmuş oluyor. Geçen akımı anlık olarak milivoltmerede görüyrum. Uzun süreli testlerde kablo topunu açıp kullanmak gerekiyor. Belki duruma göre 2,5 ya da 4 mm2 kablolar denenebilir. Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA3ALS:
Güç kaynağı Testi için en iyi yöntem Mehmet Bey'in önerdiği gibi transistörlerin yük olarak kullanıldığı bir sabit akım devresidir. Bu tür derelerde iç direnci istediğiniz şekilde ayarlamak mümkündür. Direnç-Lamba vs cihazları yük olarak kullanan devrelerde ilk akım ile ısınma sonrası akım farklı olacaktır. Transistörlü devrede ise kaynaktan çekilen akım sabit olup, istediğiniz gibi ayarlarsınız.
TA3EN:
Arkadaşlar Herkese Merhabalar,
Ben de önceden opamp ve transistörlerle oluşturulan devreler yardımıyla da kör yük yapılabileceğini biliyordum. Ama tuzlu su ile ve kablo sargısının, biraz düzenleme yapılarak da kör yüke dönüştürülebileceğini ilk defa öğrenmiş oldum.
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşların yazmalarını bekliyorum. Kim bilir belki pratik çözüm bulan arkadaşlar da olabilir. Öğrenmeye devam edelim. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. 73...
TA2AHI:
Hocam selamlar nasılsınız?Böyle bir devre var
https://tr.aliexpress.com/item/4000979782116.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4e5ec0d7KYyfLA&algo_pvid=cbd0f053-d6c2-42e7-aad4-30c7a39d80bc&algo_expid=cbd0f053-d6c2-42e7-aad4-30c7a39d80bc-54&btsid=0b0a555c16108288370815026e2164&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git