Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
Anten swr sorunu
TA3EC:
Merhaba, hiç bir şey yapmadan Osman Bey'in (ta2vo) dediğini yapın.
TA5TM:
teşekkürler Nedim bey
TA3DJ:
Adnan Bey Merhaba;
Anladığım kadar yeriniz tel antene müsait. QTH da "End Feed Half Wave Anten" denediniz mi?
TA5TM:
Özhan bey öneri için teşekkür ederim sağolun,böyle bir anteni ilk kez duyuyorum,ama araştırıp denemeye çalışacağım,benim sıkıntım teknik konulardan çok fazla anlamıyorum,zaman zaman kende çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum fakat sonuç genelde hüsran oluyor,fakat yılmak yok.
TA8E:
Adnan bey sorunu rafa kaldırdığını söylüyor fakat sorun bizim sorunumuz oldu.
Öncelikle belirtmekte fayda var Koaks boyu ile SWR arasında bir alaka yoktur olmaması gerekir. Eğer yük 50 ohm ise SWR her zaman 1 olacaktır ister 100mt ister 10 mt kablo olsun. Eğer SWR 1 değil ise yük 50 ohm değildir. Nasıl olur da kollarının uzunluğu hesaplanmış antenin boyu 50 ohmdan sapar? Çatıdaki dipol değil, lamda/ 4 Lamda yüksekliğinde, belki daha yüksek. Keramet çatıda. O söylenilen Lamda/4 her şey normal ise. Anormal olan çatının iletkenliği veya dioplün uçlarının metal objelere yakınlığı, yağmur olukları vs gibi. Ground plane vertikal anten çözüm olabilir.
Size örnek verdim TA4C durumunu. 7Mhz dipolü yerden 2 metre yükseğe çekince SWR 1 olmuş neden acaba?. Lamda/4 nerde 2 mt nerde?
73's DE TA8E
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git