Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

Anten swr sorunu

<< < (3/5) > >>

TA2E:
.anten iniş kablosu olarak rg 58 ve yaklaşık uzunluğu 20 metre civarı.
RG58 SWR Yİ BOZMUŞ OLAMAZ MI?
73

TA5TM:
Tüm üstadlarım,yazdığınız her satırı ilgiyle okuyorum,ilginize teşekkür ederim,ama rg58 kablonun swr yi bozabileceğini ilk kez duydum,ama olurmu olur,bu tür bağlantılarda en azından rg213 kullanmak gerekli o zaman

TA2NC:
Uzun ve yuksek kayipli kablo swr'yi bozmaz aksine duzeltir.
Unutmamak gerekir ki, swr dedigniz sey giden dalganin donen dalgaya orani..
Rakamlari salliyorum.. 10w guc gonderdik... 1w geri dondu.. swr metremiz bize 1.92 swr gosterir.
Peki, 20 metre rg58 kullandık diyelim 14 mhz te yaklasik 1 db kaybımız var.. antene ulasan sinyalimiz 8 watt oldu.
yani normalde 10w gitmesi gereken sinyal antene 8w gitti, geri yansiyan da ayni oranda yani 1.92 swr ye dennk sekilde 0.8w olur.
0.8w geri coaxtan donerken kayba ugrar ve 0.6w olarak arkadaki swrmetreye ulasir.
yani 10w gonderdik 0.6w geri donen oldu
swr metremizin gosterecegi 1.65 oldu.
yani durduk yere neredeyse 2 swr'yi 1.5 a indirdik :) ama gercekten indi mi :)

bu yuzdendir ki swr olcumu antenin dibinden yapilir.

Bunlarin tamami antenin dibinde ilave choke balun kullandiginiz varsayilarak yapilmistir. Aksi taktirde zaten ne swr'nin gercek swrdir ne de anten kazanciniz gercek degeri yansitir.

TA2VO:
Adnan bey merhabalar,

Kadri bey de bahsetmiş internette anten boyu ile ilgili olarak epey farklı ölçüler var, boy problemi olabilir. Anteni kurarken boyu biraz uzun tutup ölçerek kısaltmakta fayda var. Kolay gelsin. 73.

TA5TM:
Cevaplar için teşekkürler,şimdilik sorunu rafa kaldırdım,eski mevcut windom antenimi kullanmaya devam ediyorum,ama bu arada epey teknik bilgi sahibi oldum sayenizde.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git