Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
1/6 balun yapımı
TA8EO:
Resimdeki 1/6 balunu bilgisayar ekran kaplolarında bulunan komurden yaptım ama antene takınca sorun cıktı ya antende yada balunda bu konuda yanlışım nedir aceba bu arada antene takmadan önce evde baluna 3-30mhz arası 390ohm direnc ile test yaptım 1.5 civarı idi anteni takınca 80 m ve 20 m de yuksek swr 40 m ve 30 fena değil denecek durumda 17 m 15m 12m 10 m oldukca iyi durumda idi antenin resmide aşağıdadır.
TA8EO:
devamı
TA8EO:
devamı
TA8EO:
Bu arada A=0.40 m B=7.15 m C=0.20 m tek tarafın toplam uzunluğu 29.4 m ama yukarı ve aşağı bağlantılarıda düşününce aşağı yukarı toplam 30 m oluyor.
TA3DJ:
Merhaba;
Burada kullanılan nüve ile bu anten gerçekten çalışmış ise o zaman kullandığınız nüvenin boyu, çapı, kesiti vs ölçüleri sizin kullandığınız ile birebir aynımı? Ayrıca burada bana göre en önemli nokta sizin kulladığınız balun kablosu çoklu tel ve haliyle dışı izoleli. Diğer resimde görülen ise emaye bakır tel. Siz emaye telle sarımı denedinizmi? Çoklu telle yapılan sarımlarda problem olabiliyor. Ben çözümünü sarım sayısını artırarak bulmuştum. Emaye telle denemenizi tavsiye ederim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git