Gönderen Konu: Lipo Pil ile Telsiz Kullanımı  (Okunma sayısı 276 defa)

Çevrimdışı TA2JC

Lipo Pil ile Telsiz Kullanımı
« : 29 Kasım 2020, 21:05:32 »
Merhabalar;

Forumu okudum ama tam sorumun karşılığını bulamadım ve ya göremedim. Ft-991a cihazım var ve Manyetik Loop Anten ile kullanıyorum. Yazın sahilde oturduğumda kullanmak üzere bir batarya almak istiyorum 5-10w arası QRP yaparken fakat LİPO pil olsun istiyorum.

3s 40c 8000mah Lipo pil buldum bu pil ile sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyim? Yoksa illa ki kuru akü mü almam gerekiyor? (Arabam olmadığı için çakmaktan alamıyorum malesef)

Teşekkürler
73's

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Lipo Pil ile Telsiz Kullanımı
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2020, 21:18:15 »
3s 40c batarya yanlis hatirlamiyor isem 11v civari oluyordu.
13.8 volta ne kadar yakin kullanirsaniz o kadar performans alirsiniz.
brinci handikapi bu
ikincisi lipolarin bilinen yanma sıkıntısı.
onun haricinde yuksek amper saglayabilmesi bir avantaj tabii.

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2020, 22:59:13 »
3s lerin tam dolu voltajı 12.6V ve  boş hali 11.1V.
Şimdi Oğuzhan Bey in dediği gibi 13.5-13.8 volt ne kadar yakın olursanız performansınız o kadar artacaktır.

Bu durumda 4S desek tam Dolu voltajı 16.8V cihazlarımız için fazla ve boşalmış hali 14.8V a tekabül ediyor.

Burada yapılacak şey benim şahsi görüşüm tabiki bir dc dc convertor ile voltajı istenilen voltaja getirmek. QRP çalışılacağını varsayarak size 5 Amper akım sağlayabilecek bir Dc Dc Down Converter alıp 4S Li-Po pil ile kullanmak.

Çevrimdışı TA4HQ

« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2020, 12:07:20 »
öncelikle cihazınızın QRP modda kaç amper akım çektiği CW modda deneyin . Daha sonra cihazın voltaj çalışma aralığı örneğin 9-15 v gibi bi değerdir manuelinde. mutlaka dc dc conver törle  cihazın kararlı calışması için 13.8 sabitleyin. Pil tarafınada bir thermo control devresi mutlaka koyun aşırı ısınma kısa devre durumu gibi durumlarda alev almasını önlemek için.