Değerli arkadaşlar,
ciddi olarak merak ediyorum, bende mi bir terslik var-hep ters taraftan bakıyorum ya da sistemde mi bir sorun var-ben görüyorum?
Geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana Alanya'da bir grup OH amatör ile birlikte TC4X istasyonunu aktif hale getirmek için çaba sarf ediyorum. Bu süre içinde bildiğim kadarı ile değerli TA3AX ile bir CW QSO gerçekleşti. SSB'de iki TB istasyonu ile görüşme imkanı oldu. Yani TA=3 . Bu saat itibari ile normal 1550, CW Contest için 1470 QSO gerçekleşmiş durumda. Dün özellikle multiplier olması nedeniyle TA1 'den CW çalışacak bir istasyon aradım. ( Contestte hiç bir TA duyamadık ). CW çalıştığını bildiğim bir ağabeyime tel.no callbookda olmadığından ve yakın çevresindeki amatörlerle pek görüşmediğinden ulaşamadım; bir diğer ağabeyim yazlığında olması nedeniyle cihazsızdı; bir diğer CWcı arkadaşım doğal hakkı olan tatilini TA3 te geçiriyordu; bir başka ağabeyim ise iş yerinde ve müsait değildi. 7092den bir iki kez dinlemede TA,özellikle TA1 var mı diye çağrı yaptım. Yanıt alamadım.
Şimdi geleyim sorularıma:
1. Anten olarak Cushcraft R7 vertikal kullanıyoruz, o nedenle sinyalimiz TA1 bölgesine ulaşmıyor olabilir mi?
2. Mikrofonda TA'ya yönelik bir arıza olabilir mi? Ama 2 TB ile aynı mikedan QSO yaptım.
3. CW çalışabileceğini bildiğim ağabeylerimden 3/4üne ulaştığımı zannediyorum. Belki benim bilmediğim CW çalışanlar vardır. Bu mesajı okuyorlarsa WAE CW Contest bitimine dek dxclusterdan bir bakıp TC4X istasyonu ile çalışabilirler mi? Her ne kadar çalışanlar OH ise de sonunda elde edilecek derece TA'nın olacak. Biraz Elvan'ın Türkiye adına koşması gibi oluyor durum.
4. Her tarafta şu kadar kişiyiz-şu kadar iş yaparız-şu kadar afet kurumu ile ortaklığımız var diyoruz ama ACİL AMATÖR DURUMU olan contestte multiplier verecek istasyon bulamıyoruz. Bu lafımı bana yedirecek TA1 CW operatörüne Güllüoğlundan 2 kg fıstıklı baklava ısmarlayacağıma namusum,şerefim ve antenlerim üzerine söz veriyorum.
Bol QSO'lar, DX'li günler dileklerimle
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ