Gönderen Konu: Qrp Cihaz Tx Sorunu  (Okunma sayısı 308 defa)

Çevrimdışı TA2JC

Qrp Cihaz Tx Sorunu
« : 15 Kasım 2020, 09:15:31 »
Merhabalar;

Kendime yurtdışından QRP kit aldım ve lehimlerini yaptım. Cihaz çalıştı. Tüm menülerde gezebiliyorum. Başka istasyonları duyabiliyorum fakat TX yapmak istediğimde ekran TX ekranına geçiyor fakat ekrandaki ibreler oynamıyor ve ses gitmiyor. Mayk olarak baofeng in 2 pinli maykını 3.5mm soket e çevirdim ve kablolarını şemaya göre lehimledim. ilk uç mic, 2. uç ptt 3.uç şase olacak şekilde. Mayk başka telsizlerde çalışıyor fakat bu telsizde bir şeyi yanlış yaptım ama bulamıyorum. Bugün cihazı söküp 3.5mm jack ın girdiği soketi kontrol edeceğim belki jack girdiğinde mic bölümü temas etmiyordur.Ya da lehimi tutmamıştır diye.

Sizin aklınıza gelen şuraya bakmalısın dediğiniz bir konu var mı? Kafayı yiyeceğim :(

Yardımınızı rica ederim.

Çevrimdışı TA3OER

Ynt: Qrp Cihaz Tx Sorunu
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2020, 10:50:14 »
Aldığınız devrenin resmini, ismini, şemasını yada aldığınız yerin linkini de yazarsanız yardım etmek daha kolay olur.

Çevrimdışı TA2JC

« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2020, 11:53:21 »
Merhaba;

http://www.m0nka.co.uk sitesi uzerinden aldim cihazi

Devre adini tam bilmiyorum acikcasi ama tx devresinin resmini buldum ve ek olarak ekledim.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2020, 11:54:44 Gönderen: TA2IGS »

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2020, 19:49:52 »
Merhaba TA3IGS(Semih). Senin için biraz araştırma yaptım rusların sitesinde epey bilgi olacağını düşünüyorum şahsen ben Yazılanları okumadım http://www.cqham.ru/forum/showthread.php?33633-QRP-SDR-%F2%F0%E0%ED%F1%E8%E2%E5%F0-M0NKA-mcHF.Kolay gelsin 

Çevrimdışı TA3LRT

« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2020, 09:21:37 »
Merhaba, mayk bağlantınız doğru.
Ekranda tx'e geçtiğinizi görüyorsunuz ama çıkış yapamıyorsunuz, doğru mu?

Çevrimdışı TA2JC

« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2020, 20:42:14 »
Merhaba,

Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunumu buldum. Rölelerimi lehimlerken fazla ısı verdiğim için röle ayakları içeride sıcaktan dolayı birbirine yapışmış ve bozulmuş.

Ben ptt butonuna bastığım zaman ekranım ptt ekranına dönüyor fakat güç yollayamıyordum çünkü bacaklar yer değiştirmediği için akım antene gitmiyordu. Yeni rölelerim geldiğinde değiştirip tekrardan deneyeceğim.

İyi akşamlar.

Teşekkürler 73's