Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
KENWOOD TH-D7 ye GPS alıcı ilave edilir mi?
TA1AST:
saat pili ne diye sorarsanız gps in Hotstart yapması için yani bir nevi backup pilidir.Bu arada şarj devresi fotosunu ilave edeyim.
TA1AST:
GP-735 ve max3232 i az akım çekmesi için 3.3v ile bağladım.Bunun için 3.3volt sabit gerilim veren bir devre buldum ve pcb ile uğraşmamak için içeri ilave ettim.Toplamda devre 50mAh çektiğini ölçtüm.Unutmadan söyleyim gps i kullanmadığım zaman açıp kapatmak için bir mikro anahtarda yerleşirmek zorunda kaldım.Biraz ilkel oldu ama yapacak birşey yok.Gönül isterdiki Kenwood cihaz açsın kapatsın ama cihazın dışından bir kablo çekmek hem zor hemde sakıncalı geldi bana.Aç kapaya devam::))
TA1AST:
gp-735 fabrikasyon olarak 9600baudrate ve bazı farklı protokoller açık olarak geldiği için U-Blox programını kullanarak ciihazı 4800 baudrate n-8-1 olarak ayarladım.
TA1AST:
sonuç olarak bir çaba ve uğraşından sonra cihaza gps verileri ( NMEA 0183)sağlıklı olarak gelmeye başladı.Montaj bir acele oldu ama şimdilik idare eder.
TA1AST:
evdende denemelerde aprs.fi üzerinden gözüktük.Sağlıcakla kalınız.Yapmak isteyen arkadaşlara kolay gelsin.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git