Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

KENWOOD TH-D7 ye GPS alıcı ilave edilir mi?

(1/3) > >>

TA1AST:
Evet edilir.Çok uzun zamandır  elimde bulununan Kenwood TH-D7 cihaza gps  koymayı düşünüyordum.Bir çok amatör arkadaşımız dışarıdan bağlantı yaparak gps alıcısını ayrı bir  kutuya koyarak harici batarya kullanmış.Bu şekilde cihazı  taşımak çok kullanışlı değil ve riskli.Kırılma  yada  bağlantılarının kopması açısından daha  sağlıklı bir şeyler yapmaya karar verdim.

TA1AST:
Küçük ve mikro gps  alıcısı aramaya  koyuldum ve karşıma spurkfun gp-732 çıktı.56 Kanal olmasıda  çok  iyi bir  alıcı olması  açısından  tam aradığımı buldum dedim..

TA1AST:
Bu gps  alıcını  en uygun yer olarak  bataryanın en üst kısmına yerleştirmeyi planladım.Hem antenin açısı  bakımından  hemde yerleştirme dizaynı  bakımından  en uygun yer bayaryanın üst kısmıydı.Kenwood cihazımın bitik pilleri içinde  hemen bir  proje yaptım kafamda  ve pilleri li-ion polimer pillerle  değiştirmeye karar  verdim.

TA1AST:
2 adet 3.7volt pili  seri bağlayarak 7.4volt elde  ettim.Batarya kutusunun içinede  sığdı ve şarj devresi  yapmak için  yer bile kaldı.Type C ile 1s şarj devresi  satın alıp (2adet alıp pilleri  ayrı ayrı bağladım) içersisine şarj esnasında  kenwooda giden akımı kesmesi  için röle ile  bağladım.

TA1AST:
Fakat gp-735  nmea 0183 çıkışı TTL 3.3 Volt  seviyesinde  olduğu için kenwood cihaza gerekli  gps sinyallerini veremedim.::(((Bunun sebebi  1990'ların eski Kenwood TH-D7e'si 4800-n-8-1 RS232 kullanıyordu.Bunu halletmenin yolu TTL>><<RS232 bir çevirici yapmaktı.Bende  gene piyasada satılan max3232 li bir  çevirici alıp c1-c2-c3-c4 kond. değiştirerek  5.5v negatif bir rs232 sinyali elde ettim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git