Gönderen Konu: Mors  (Okunma sayısı 221 defa)

Çevrimdışı TB2TSZ

TA Callbook kaydı

Samet Altındağ
    ANKARA
  • Hamlet
  • *
  • Bilgili adam güneş gibidir,girdiği yeri aydınlatır
Mors
« : 18 Ağustos 2020, 15:14:00 »
Mors alfabesi , eğitimi için Maniple yapmak istiyorum ancak , yazdığım mors ses ve görüntü olarak tek yönlü kontrol etmek istiyorum daha önce böyle bir uygulama yapan amatör arkadaş varsa yardımını rica ediyorum

Çevrimdışı TA2FE

Ynt: Mors
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2020, 16:16:02 »
Samet bey selamlar,

Maniple uygulamaları için çeşitli basit imalat ve program için yazılımları internete bakmanızı tavsiye ederim . Siz bir araştırın . Hangileri işinize daha çok yarar onun üzerinden konuşalım .
Selamlar

TA2FE

Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2020, 07:09:53 »
Samet bey,
Mors öğrenim işi  öncelikle mors alma ile başlar.İnternette bulup bilgisayarınıza indirip öğrenim yapabileceğiniz bir program  :www.justlearnmorsecode.com   sitesinden indirip, işe başlayınız. Aynı site web sayfasında bir karakter öğrenim ağacı var bu ağaç size yardımcı olacaktır.Malum karakterleri Dİ  ve DA  diye öğreniniz.Hız ise 25 wpm ile bşlayınız , aralık ise once çok olsun , öğrendikçe aralıkları azaltırsınız.Almayı  öğrenmeden manipleyi elinize almayınız.
73 de TA2BN

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2020, 08:11:58 »
Samet bey,

Rebi beyin dediği gibi  önce alma halledilmeli. Almayı halletmeden manipleye dokunduğunuz an her şey değişir ve öğrenme zamanınız çok fazla uzar. (Ben yaşadım) Eğer almayı %100 hallettiyseniz sorun yok.

Gönderme için mutlaka bilgisayar kullanın derim. Mors buzzer devre çıkışını mors çözen bir programın yüklü olduğu bilgisayara bağlayın. Siz gönderin o çözsün. Çok hızlı olarak göndermenizin geliştiğini göreceksiniz. Fakat aman daha önce mutlaka almayı %100 halledin.

Mors alma konusunda hazırladığım bir dökümana aşağıdaki linki tıklayarak (MORS_ALMAYI_OGRENME_TA8A.pdf) ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2020, 08:18:40 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TB2TSZ

TA Callbook kaydı

Samet Altındağ
    ANKARA
  • Hamlet
  • *
  • Bilgili adam güneş gibidir,girdiği yeri aydınlatır
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2020, 16:10:44 »
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim