Gönderen Konu: rölede sesli mesaj yayınlama hakkında bilgi  (Okunma sayısı 276 defa)

Çevrimdışı TA2HAZ

rölede sesli mesaj yayınlama hakkında bilgi
« : 07 Ağustos 2020, 02:30:50 »
öncelikle herkese selamlar rölemizde belirli aralıklarla otomatik olarak sesli bir mesaj yayınlamak istiyoruz bunun için ek bir aparat gerekiyor diye biliyorum daha önceden biyerlerde okumuştum ama nerede okuduğumu hatırlayamıyorum bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
TB2GFL

Çevrimdışı TA3LRT

Ynt: rölede sesli mesaj yayınlama hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2020, 14:18:36 »
merhaba,

Röleniz nasıl bir şey bilmiyoruz ama röleye müdahale etmeden ayrı bir telsizi röle frekansına ayarlayıp, vox özelliğini aktif edersiniz. Telsizin ses girişine bir ses çalma aygıtı bağlayıp , aygıtın play tuşuna zaman rölesi bağlayarak istediğinizi elde edebilirsiniz.

Çevrimdışı TA3OY

« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2020, 18:02:43 »
Arduino ve MP3 modülü ile basit bir program yazılabilir. PTT içinde bir röle modülü eklenirse belirli zaman aralıklarında Sd karta yüklediğiniz ses kaydını yayınlar. Çok ucuz yollu bir yöntem. Geliştirmeye açık.

Çevrimdışı TA2HAZ

« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2020, 19:47:33 »
Arduino ve MP3 modülü ile basit bir program yazılabilir. PTT içinde bir röle modülü eklenirse belirli zaman aralıklarında Sd karta yüklediğiniz ses kaydını yayınlar. Çok ucuz yollu bir yöntem. Geliştirmeye açık.
elinizde hiç görsel varmıdır yapılmış olan bir sistem
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2020, 19:49:14 Gönderen: TB2GFL »
TB2GFL

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2020, 20:43:46 »
Aradiginiz sistem voice id.
http://www.hamgadgets.com/ID-O-MATIC-IV  adresinde bir proje var.
Biraz arastirilir ise muhtemelen arduino ile yapilmis projeler de bulabilirsiniz.

Çevrimdışı TA3OY

« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2020, 23:00:19 »
elinizde hiç görsel varmıdır yapılmış olan bir sistem
Farklı bir proje için MP3 modülünü kullanmıştım. 10 sn bir rüzgar hızı ve şiddetini mp3 olarak çalıyordu. Resim ekliyorum.

Çevrimdışı TA3OY

« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2020, 00:02:23 »
Röleye girişi nasıl olur bilmiyorum. Arduinonun mp3 modülü ile yapılmış birçok uygulaması var. İnternet'te biraz araştırınca karşınıza çıkar. SD kartın içinde yayınlamak istediğiniz mesajın kaydını mp3 formatında atıp tek satırlık çalma komutu ile başlatabiliriz. Çalmadan önce röleyi aktif eder. Aralarına bekleme süresini de belirlerseniz istediğiniz süre aralığında yüklediğiniz kaydı çalar. Röleyi kapatır. Beklemesini yapar. Sonra tekrar başa döner. Program üzerinden ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Örnek olması için basit bir şema gönderiyorum.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2020, 00:03:37 Gönderen: TA3OYI »

Çevrimdışı TA2HAZ

« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2020, 14:02:13 »
Aradiginiz sistem voice id.
http://www.hamgadgets.com/ID-O-MATIC-IV  adresinde bir proje var.
Biraz arastirilir ise muhtemelen arduino ile yapilmis projeler de bulabilirsiniz.
yardımlarınız için teşekkürler
TB2GFL

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2020, 16:59:34 »
Arada rolenin squelch cikisi var ise oradan bir sinyal alinir ya da audio out tarafindan bir pin alinir ve arduinoya ilave bir rutin yaziliarak o sirada rolede konusan var mi yok mu bakilir ;)

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2020, 12:34:24 »
Rölede kullanmak için çok basit çözümler uygun olmayacaktır.

Birincisi rölede konuşma varken çalmamalı, ikincisi, belirli bir idle süresi sonunda otomatik yayın yapmalıdır. Örneğin, daha da gelişmiş  sistemlerde , gece beacon ya kapanır ya da örneğin 15 dk da birden saatte bire düşer vs..

Son seçenek önemli olmasa da, ilk ikisi önemli ve olması gereken özelliklerdir.

Arduino ile rahatlıkla bu tarz bir çalışma yapılabilir.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2020, 13:25:26 »
yada hiç uğraşmadan , NHRC-2 Repeater Controller kartı satın alabilirsiniz,...