Ana Sayfa > Yarışmalar ***

TA VHF UHF 2020 Yarışması (04-05 Temmuz 2020)

<< < (4/8) > >>

TA4CS:
 N1MM
Destekliyor yarışmaya katılacak arkadaşlara başarılar dilerim. 73

TA2NC:
Bu aksam tropo sartlari da gercekten cok guzel.
Yarisacak arkadaslara basarilar dilerim.

TA3D:
Bir TA VHF UHF yarışmamızı daha eksiğiyle fazlasıyla tamamladık, hayırlı olsun.
Tüm katılımcıları tebrik ediyorum.
Bu vesile ile (çok fazla QSL kart göndermediğimizi de göz önünde bulundurarak) yapılan görüşmeleri QRZ, LotW, eQsl e göndermenizi istirham ediyorum.
Her amatör bu yüklemeleri özellikle LotW bekliyor, bekliyorum.
Teşekkür ederim.

TA2NC:
Merhaba,

Loglar email ile gelmeye başladı.
Katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Kıyı bölgelerinden güzel bir katılım mevcut ilk gelen  loglara göre

Ankara içinde sanırım 7-8 amatör küçük çaplı oklara katıldı ki bu benim için mutluluk. Geçen sene bir tek benim katıldığım göz önüne alınacak olursa büyük ilerleme.
Yavaş yavaş diğer bölgelere de yayılması böylece doğudan batıya tüm yönler ile qso yapma imkanımız umarım gerçekleşir.

Benim mutlu eden QSOlardan biri çağrı işaretini yanlış hatırlamıyor isem, TA6AEU 'un Çankırıda TRT vericilerinin oraya tek başına çıkıp Ankara ile UHF QSO yapması oldu.
Çabasını ve uğraşını takdir ediyorum.

Sanırım en büyük engel , hala neredeyse tüm amatörlerimizin VHF/UHF te vertikal anten kullanmaları.
Bu aliskanlığı değiştirebilsek yarışmada ulaşabileceğimiz istasyon sayısı oldukça artacaktır. Vertikal antenleri daha çok röle erişimi için kullanırken, simplex ve DX çalışmalar için Horizontal anten kullanmak gerçekten önemli.

31 Temmuza kadar log gönderimi sonrası (Bir sonraki yarışmada bu süreyi kısaltmak gerektiğini düşünüyorum) istatistik ve raporları ve tabii ki sonuçları sizlerle paylaşacağım.

Yarışmaya katılan arkadaşlar eğer tacontest@gmail.com adresine contest anından fotograf ta gönderebilir ise, belki ufak bir "Soap Box" yapma şansımız olabilir.

73

TA1CX:
Benim için çok yorucu oldu tek başıma 25m yukarı (80 Basamak) Anten taşı, cihaz ekipman taşı , kur, ayarla falan in çık biraz sıkıntılı oldu ama değdi. Log u yarışma biter bitmez gönderdim. Foto çekemedim tek başıma olduğum için fazla

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git