Gönderen Konu: TinyTrak sorunu  (Okunma sayısı 433 defa)

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
TinyTrak sorunu
« : 01 Nisan 2020, 19:41:15 »
Epey zaman oldu belki unutulmuştur. Zaman da artık evde olunca edindiğim TinyTrak devreyi çalıştırmak istedim. Anladığım kadarı ile devre çalışıyor ama gel gelelim istediğim olmuyor.
Sorunlar maddeler halinde yazmak istiyorum.
1- RS 232 ile bilgisayar arasında COM port tan çalışan  program hangisi ? (Benim edindiklerim görselde ayrı ayrı mevcut)
2- Telsiz ile 144.800 de Beacon yaptığını diğer cihazdan duyuyorum. ( Ayrıca çatı anteni için konnektör mevcut)
3- GPS modül görsellerden görüleceği üzere bu devre de çalışma durumu olur mu?

Not: Devreyi ve El telsizini 8V 12A gibi gayet stabil switch mod adaptör ile besleme yapmaktayım.
Başkaca eksikliklerim varsa belirtirseniz sevinirim.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
TinyTrak sorunu
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2020, 13:25:52 »
Read Version tuşuna bastığımda aldığım cevap görsellerini de buradan fikir vermek için gönderiyorum.

Bir diğer not:
              1-      Send 1200 Hz tuşuna bastığımda Kalın bir tok devamlı ses,  (Stop Test tuşu veyahut tekrar aynı tuşa bastığımda normale dönmekte ) yani gönderme durumu aktif ve pasif olmakta,
               2-      Send 2200 Hz tuşuna bastığımda İnce bir  devamlı ses , (Stop Test tuşu veyahut tekrar aynı tuşa bastığımda normale dönmekte ) yani gönderme durumu aktif ve pasif olmakta,
               3-      Send Both (Beacon) tarzında ses aktif ve Stop Test veyahut aynı tuşa bastığımda pasif olmakta.
Bunları diğer cihazımda aynı 144.800 mHz frekansta duymaktayım.

Sorun çağrı işaret ve diğer bilgilerimi ve GPS aktif olmamaktadır. Başka ne yapmam gerekiyor.

73

TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA4ALA

Ynt: TinyTrak sorunu
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2020, 13:32:50 »
Merhabalar,

okuyup yazma konusunda ek te bulunan exe dosyasını da deneyebilirsiniz

Ayrıca şu adresteki bilgiler de faydalı olacaktır: http://www.dk7in.de/TinyTrak_e.html
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2020, 13:34:42 Gönderen: TA4ALA »

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2020, 14:24:14 »
Vermiş olduğunuz zip dosyasını indirdim yine hata verdi. İlginize teşekkür ederim. Versiyon hatası almaktayım.
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2020, 16:47:48 »
en altta paylastiginiz gorselde com1 e yazmaya calisiyorsunuz ama ilk postunuzda seri portunuz com5 te gorunuyor.

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2020, 18:53:25 »
Sayın Altan Bey; Öncelikle ilginize program paylaşımı için teşekkürler.
Sayın Oğuzhan Bey;

Evet doğru fakat TA4ALA Altan bey konuyla ilgili bir program paylaştığı için açılan programda COM port 1 olarak seçmem gerektiğini gördüm bende bu şekilde düzenleme yaptım. Ancak bir sıkıntı var bir türlü olmadı. Belki bu programda serial baud rate com portta düşük yapmıştım. Deneyip yazacağım tekrar teşekkürler.

TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA1OES

« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2020, 23:25:37 »
öncelikle kolay gelsin. benim daha önce yaptığım çalışmada tiny trak ı programlarken arada bir kablo kullanıyordum. ekte paylaşıyorum belki işinize yarar. birde ben rs232 ceviriciler ile sonuç alamadım. com portlu bir bilgisayarla programladım.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2020, 13:24:45 »
öncelikle kolay gelsin. benim daha önce yaptığım çalışmada tiny trak ı programlarken arada bir kablo kullanıyordum. ekte paylaşıyorum belki işinize yarar. birde ben rs232 ceviriciler ile sonuç alamadım. com portlu bir bilgisayarla programladım.

Bazi cihazlar usb ceviricilerde chipset secmekte.
Malum , bazi usb ceviricler ftdi chipset kullanirken, bazilari ucuz yollu ch340 ya da prolific kullanmakta.
ch340 ve prolific bazen yeterince hizli davranamiyor..  FTDI chipsetli usb kullanirsaniz herhangi bir sorun kalmama olasiligi yuksek.
Ornegin
https://www.bimel.com.tr/urun/da-70156
 gibi

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2020, 23:57:06 »
Oğuzhan bey;

İlginize teşekkür ederim. Lakin ilk fotoğrafta bende aynı ürünü kullandığım görülecektir. Ters konduğu için resimde anlaşılmamış olabilir. Daha sonraki diğer resimde mevcut. Reklam vermek gibi olmayacaksa DIGITUS marka ürün gayet güzel çalışıyor. Benim hatam program yüklerken değil COM port seçme ile olmuş onu düzelttim. Sayın Altan GÖKALP (TA4ALA) verdiği program çalıştırdı. Bununla testleri yaptım. Diğer sıkıntı elimdeki GPS ile uyum sağlamadı mı BAUND hızı yüzünden mi bir türlü devre üzerinde sarı LED yanması gerekiyor. Bununla iletişime geçiremedim.
Ayrıca hadi konum göndermeyelim, bu şekilde bile aprs.fi de TA3Q olarak da kayıtlarda görülmem. Diğer cep telefonu ile yüklemiş olduğum şekli ile internet üzerinden TA3Q-5 şeklinde kayıtları görmekteyim.
Değerli gönül dostlarından yardıma ihtiyaç duymaktayım. 73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2020, 00:02:18 »
Düzeltme yapmak istiyorum. Bu haliyle aprs.fi de hala görülmüyorum. Bölgemizde  APRS igate var YM3KMA olarak başka ne yapmam gerekiyor.

İlginize şimdiden teşekkür. 73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA4ALA

« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2020, 11:11:30 »
Anladığım kadarı ile GPS kilitlenmemiş durumda. Devre GPS işlemi tamamlandığında gönderim yapıyor diye biliyorum.
Ayrıca GPS ayarlarını değiştirme durumunuz var ise hızını düşürmelisiniz, tam olarak hatırlamıyorum ama 9600 ün de altında olması gerekiyordu.

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2020, 12:31:57 »
Sayın Altan bey;
 Tekrar soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet cihaza bağladığım GPS anten yüksek baund hızında çalıştığını fark ettim, bu nedenle öneriniz üzere sipariş verdim. Artık GPS anten gelince tekrar o vakit çalışmaya devam edeceğim. İyi günler sağlıklı günler dilerim.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA3AS

« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2020, 22:08:01 »
Sayın Altan bey;
 Tekrar soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet cihaza bağladığım GPS anten yüksek baund hızında çalıştığını fark ettim, bu nedenle öneriniz üzere sipariş verdim. Artık GPS anten gelince tekrar o vakit çalışmaya devam edeceğim. İyi günler sağlıklı günler dilerim.
73
Merhaba,
Elinizdeki GPS'in marka modeli nedir bilmiyorum ama GPS'in kaç baud da haberleşeceğini PMTK komutlarıya ayarlayabilirsiniz.
Örnek:
$ PMTK 251 ,38400 * 27   ——————->  Set Baudrate to 38400
Google 'da PMTK komutları olarak aratırsanız çok kaynak bulabilirsiniz.

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #13 : 17 Mayıs 2020, 16:07:39 »
GPS anten baud hızı 9600 olduğunu, aldığım firmanın sitesinden öğrendim. Ancak elimdeki devre hangi baud hızında çalıştığını bilemediğimden sitenin yönlendirdiği program ile 4800 baud hızına indirdim. Tahminim devre eski versiyon destekler düşüncesi ile fakat yinede GPS modül ile devre arasında protokolü sağlayamadım. Başka ne yapmam gerek ?

Konu ile bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
« Yanıtla #14 : 17 Mayıs 2020, 18:50:59 »
        Sorunuma yardımcı olan Sayın Serdar ULUKONAKÇI (TA3AS) ya teşekkür ediyorum. Epey ekran başında bana vakit ayırdı. Hakkını bu yazıyı okuyor ise tekrar  helal etmesini diliyorum.
        Efendim sorun GPS modül 9600 hızında hizmet vermekte lakin bizim tinyTrak eski usül oda 4800 baud ile çalışmakta, sitesinde en son versiyon ile GPS modül test ve gerekli düzenlemeleri çalışmakta ama kayıt işlemi sök tak kontrol et seviyesine geldiğinde ise 9600 baud hızında olduğunu Serdar bey fark etti.
       Gerekli döküman  incelemesi ve araştırmalarında  program eski versiyonlarla olacak gibi deyince GPS modül için kullanmış olduğumuz ( u-center_v20.01 ) olmadığını eski versiyon olan ( u-center_v8.16 ) çalıştığını ve hafızaya kayıt ettiğini tespit ile tinyTrak devrede Sarı olan Led yanıp sönmeye başlayınca devrenin bu kısmını halletmiş olduk. Yapmak isteyen veyahut olur da sorun yaşayanların bilgisi için yazılmıştır.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

Çevrimdışı TA3AS

« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2020, 21:19:58 »
        Sorunuma yardımcı olan Sayın Serdar ULUKONAKÇI (TA3AS) ya teşekkür ediyorum. Epey ekran başında bana vakit ayırdı. Hakkını bu yazıyı okuyor ise tekrar  helal etmesini diliyorum.
        Efendim sorun GPS modül 9600 hızında hizmet vermekte lakin bizim tinyTrak eski usül oda 4800 baud ile çalışmakta, sitesinde en son versiyon ile GPS modül test ve gerekli düzenlemeleri çalışmakta ama kayıt işlemi sök tak kontrol et seviyesine geldiğinde ise 9600 baud hızında olduğunu Serdar bey fark etti.
       Gerekli döküman  incelemesi ve araştırmalarında  program eski versiyonlarla olacak gibi deyince GPS modül için kullanmış olduğumuz ( u-center_v20.01 ) olmadığını eski versiyon olan ( u-center_v8.16 ) çalıştığını ve hafızaya kayıt ettiğini tespit ile tinyTrak devrede Sarı olan Led yanıp sönmeye başlayınca devrenin bu kısmını halletmiş olduk. Yapmak isteyen veyahut olur da sorun yaşayanların bilgisi için yazılmıştır.
73
Rica ederim. Ben çok keyif aldım.
İyi günlerde kullanmanız dileklerimle.

TA3AS

Çevrimdışı TA3OER

« Yanıtla #16 : 27 Nisan 2022, 09:43:50 »
Ali bey merhaba. Tinytrack'a yüklediğiniz firmware(hex) dosyasını paylaşır mısınız?