Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
TinyTrak sorunu
TA4ALA:
Anladığım kadarı ile GPS kilitlenmemiş durumda. Devre GPS işlemi tamamlandığında gönderim yapıyor diye biliyorum.
Ayrıca GPS ayarlarını değiştirme durumunuz var ise hızını düşürmelisiniz, tam olarak hatırlamıyorum ama 9600 ün de altında olması gerekiyordu.
TA3Q:
Sayın Altan bey;
Tekrar soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet cihaza bağladığım GPS anten yüksek baund hızında çalıştığını fark ettim, bu nedenle öneriniz üzere sipariş verdim. Artık GPS anten gelince tekrar o vakit çalışmaya devam edeceğim. İyi günler sağlıklı günler dilerim.
73
TA3AS:
--- Alıntı yapılan: TA3Q - 07 Nisan 2020, 12:31:57 ---Sayın Altan bey;
Tekrar soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet cihaza bağladığım GPS anten yüksek baund hızında çalıştığını fark ettim, bu nedenle öneriniz üzere sipariş verdim. Artık GPS anten gelince tekrar o vakit çalışmaya devam edeceğim. İyi günler sağlıklı günler dilerim.
73
--- Alıntı sonu ---
Merhaba,
Elinizdeki GPS'in marka modeli nedir bilmiyorum ama GPS'in kaç baud da haberleşeceğini PMTK komutlarıya ayarlayabilirsiniz.
Örnek:
$ PMTK 251 ,38400 * 27 ——————-> Set Baudrate to 38400
Google 'da PMTK komutları olarak aratırsanız çok kaynak bulabilirsiniz.
TA3Q:
GPS anten baud hızı 9600 olduğunu, aldığım firmanın sitesinden öğrendim. Ancak elimdeki devre hangi baud hızında çalıştığını bilemediğimden sitenin yönlendirdiği program ile 4800 baud hızına indirdim. Tahminim devre eski versiyon destekler düşüncesi ile fakat yinede GPS modül ile devre arasında protokolü sağlayamadım. Başka ne yapmam gerek ?
Konu ile bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
73
TA3Q:
Sorunuma yardımcı olan Sayın Serdar ULUKONAKÇI (TA3AS) ya teşekkür ediyorum. Epey ekran başında bana vakit ayırdı. Hakkını bu yazıyı okuyor ise tekrar helal etmesini diliyorum.
Efendim sorun GPS modül 9600 hızında hizmet vermekte lakin bizim tinyTrak eski usül oda 4800 baud ile çalışmakta, sitesinde en son versiyon ile GPS modül test ve gerekli düzenlemeleri çalışmakta ama kayıt işlemi sök tak kontrol et seviyesine geldiğinde ise 9600 baud hızında olduğunu Serdar bey fark etti.
Gerekli döküman incelemesi ve araştırmalarında program eski versiyonlarla olacak gibi deyince GPS modül için kullanmış olduğumuz ( u-center_v20.01 ) olmadığını eski versiyon olan ( u-center_v8.16 ) çalıştığını ve hafızaya kayıt ettiğini tespit ile tinyTrak devrede Sarı olan Led yanıp sönmeye başlayınca devrenin bu kısmını halletmiş olduk. Yapmak isteyen veyahut olur da sorun yaşayanların bilgisi için yazılmıştır.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git