Gönderen Konu: 10 yıllık süresi dolan Amatör Telsiz ehliyetleri yenileniyor.  (Okunma sayısı 1713 defa)

Çevrimdışı TA4J

Ynt: 10 yıllık süresi dolan Amatör Telsiz ehliyetleri yenileniyor.
« Yanıtla #20 : 09 Haziran 2021, 10:33:23 »
Dün akşam Elgin bey sizinle görüştükten sonra bugün sabah PTT tarafından mesaj geldi. Muhtemelen bugün yarın size de gelir.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #21 : 10 Haziran 2021, 00:09:15 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Eksik olmayın.
Elgin SAYINALP
TB2NDY
73s

Çevrimdışı TA1BU

« Yanıtla #22 : 26 Haziran 2021, 01:03:49 »
Kıyı Emniyet'in değişim hızına yetişmek kolay değil.

Güncelleme bilgisi:
Dün, uzayarak 9.ayda yenilenmesi gerektiği bildirilen belgemi, (ne olur-ne olmaz diyerek) yenileme müracaatında bulundum.

Ayniyle de burada- aşağıda zikredilen prosedürü uyguladım.
Yani: Dilekçem, ekinde eDevlet nüfus Kaydı, eDevlet Adli Sicil Kaydı, taranmış fotoğrafım (bir de öğrenci indirimi için, eDevlet Öğrenci Belgesi), kapak yazılı eposta ile kurumun ilgili birimine yollandı.

Bugün, saat 18:30'da telefonla arandım.
Mesaide bu saate kadar kalınmasını gerçekten takdir ediyorsam da, görevli arkadaş, bana doğum tarihimi, adresimi vs. telefonda yeniden sordu.
Bunların, gönderdiğim eposta ekinde zaten belgeli olduğunu belirtmeme rağmen, yeniden ve sözlü olarak tekrarladım.

Görevli, bundan sonra belge gönderilmesi gerekmediğini belirterek; kayıtlarındaki bilgilerimi güncellediğini, ama yenileme tarihine daha 3 ay bulunması hasebiyle, şimdiden belge yenilemesi yapamayacağını belirtti. (E, niye bana soru soruyorsun arkadaş?)
En erken, 1 ay kala müracaat kabul ediyorlarmış...

Belge yenileme usulü de değişmiş.
Hatta iki aydır da, web üzerinden, bu yeni yenileme yöntemi aktifmiş...

Şöyle ki, önce eDevlet üzerinden KEGM Sayfasına girilecekmiş.
Bilahire, "e Hizmetlerimiz" başlığı altında, "Çağrı işareti yenileme" opsiyonu seçilecekmiş.
Arkadaşa dedim ki, ben "çağrı işareti"mi yenilemiyorum, "belge" yenileyeceğim...
Yok, "ikisi aynı" imiş.
Dedim ki bunu bulmak zor, bunun başlığına "işaret" değil "belge yenileme" deyin de, millet aramasın, siz de telefonla bilgi verip yorulmayın...
"Yok" dedi, "belge yenilemek- işaret yenilemek aynı..."
Ama" diye, uyardı; "dikkatli olun, bu sayfadaki 'Belge Yenileme Nedeni' seçenekleri arasında 'Vazgeçme' seçeneği, çağrı işareti kaydınızı siler..." İşler öylesine otomatikleşmiş yani...

Bu kurum sayfasını ve yeni yöntemi kendi başına bulmak zor olduğu için, buradan yazdım.

Burada, belge yenileme seçimini yaptıktan sonra, "Belirttiğim Yenileme Talebinden Doğan Belge Yenileme Ücretini 7 Gün İçerisinde Ödeyeceğimi, Ödememem Durumunda Yenileme Talebimin İptal Olacağını Kabul Ediyorum." butonunu tıklayınca, iş para ödeyip- postacı gözlemeye kalıyormuş...

Arkadaşı ikaz etmeme rağmen, anılan sayfada maluliyet, öğrencilik gibi indirimler için bir seçeneğin unutulduğunu da size hatırlatmış olayım. Bu durumda yine telefonla kurumu arayıp, belge göndermek ve tahakkuku buna göre güncelletmek gerekecek herhalde.

Şahsen, hâlen o kurumda (başka birimde) çalışan ve Amatörlük işlerinin BTK'dan kuruma devrinde/ yönetmelik hazırlığında çok emeği geçmiş biri olarak, anlayış, uygulamadaki sıkıntılar, sürekli ve açıklaması bulunmayan değişiklikler sebebiyle amatör arkadaşlarımdan özür diliyor; işleyişte yakın zamanda bir değişilik beklenmemesi gerektiğini- üzülerek arz ediyorum.
Amatörlük servisine atanan arkadaşlar, iyi niyetli ve gayretli de olsa, Telsiz Genel Müdürlüğü'nün o bürokratik temâyülü aynen korunuyor.

Çevrimdışı TA1D

TA1D İşaretli Amatör Telsiz işaretim hakkında
« Yanıtla #23 : 26 Haziran 2021, 13:44:10 »
Merhaba,
TA1D işaretli ehliyetim bu haber başlığını açtığım günlerde yaptığım başvuru üzerine
13-3-2020 tarihinde yenilenmiştir.
13-3-2030 Tarihine kadar sürelidir.
Ancak Çağrı işaretlerinin süreleri hakkında linkte hala yenilenmemiş görülüyor.
Bir arkadaşımın uyarısı üzerine durumun farkına vardım, kıyı emniyeti ile irtibata geçip durumumun güncellenmesini isteyeceğim.

Ancak: çağrı işareti değiştirmek isteyenlerin, boş ya da yenilenmemiş görünen  işaretleri önce işareti kullanan kişiye sormaları, kişiye ulaşılamadığı durumlarda kıyı emniyetinin ilgili birimiyle doğrudan temasa geçmeleri doğru olur.
Görüldüğü kadarıyle, yapılan yenilemelerin bazıları WEB de güncel olmadığından hatalar olabiliyor.

Henüz hayattayım, Allah hepimize uzun ömürler nasip etsin .

TA1D  Kadri Mehmet Başak

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #24 : 26 Haziran 2021, 15:17:16 »
 Belge sürem 30.11.2021 tarihinde dolmasına rağmen bundan 4 ay önce Şubat ayında yaklaşık bir yıl gibi sürem olmasına rağmen TA8AT işaretimi adım soyadım gibi özümsemiş biri olarak riske girmeyerek online müracaat edip aman birisine vermesinler diyerek  yenilenmesini sağladım.

Geldiğimiz duruma bakarmısınız şaşırdımmı hayır. Şimdi biri çıksa tek harf diye TA1D Mehmet Bey'in bunca çalışmalarından habersiz veya haberli işaret için müracaat etse??? İşareti mükerrer bir başkasınada verirler mi? Cevabını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.
Ondan sonra kurum yanlışlık olmuş aranızda anlaşın derse bide :)

TA1D Mehmet bey sizi örnek verdim yanlış anlamayın lütfen ama tedirginliğinizi çok iyi anlıyorum.

Hoş benim çağrı işaretim tek harf değil pek talep görmez ama yinede diyeyim henüz ölmedim :)

TA1D gibi (Allah sağlıklı uzun ömürler versin) bu camiada gördüğüm daha birçok üstadların geçmişte yaptıkları  10 yıllarla mukayese edilemez, dolayısıyla çağrı işareti de  bir ömür kimseye tahsis edilmemelidir diye düşünüyorum.

Not: Yukarıdaki yazdıklarım benim şahsi görüşümdür lütfen forumda tartışma konusu başlatılmasın.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #25 : 26 Haziran 2021, 22:01:16 »
Şahsen müracaat ile bankaya felan yollamadan işlem bitiyor mu

Çevrimdışı TA1BU

« Yanıtla #26 : 27 Haziran 2021, 01:30:19 »
KEGM Türk Radyo- Amatör Servisi'nden aldığım epostanın metni şöyle:
"Sayın ilgili, Kıyı Emniyeti Genel müdürlüğü web sitesi e hizmetlerimiz> e çağrı işareti yenileme modülünden kendi işleminizi kendinizin yapması gerekmektedir. Bilgilerinize rica olunur.
Not: evraklarınız işleme alınmayacaktır."

Telefonda söylenen de bu çerçevede idi.
(Halbuki, kurumun web sayfasında "Belge Yenileme Formu" aynen ve hâlâ duruyor...)

Dediğim gibi, belge aslı/ taranmışının sisteme yüklemesi istenmiyor; anladığım kadarıyla kurumun elindeki bilgilerinizin güncel olduğunu düşünüyorlar.

Yeni anlayışta, son kullanma tarihine bir ay kalana kadar belge vermediklerini de deneyerek anladım.
Belki "Kayıp" yolu ile işi sağlama almak, "riske girmeyerek online müracaat edip, çağrı işaretimi aman birisine vermesinler diyerek yenilenmesini sağlamak" mümkün olabilirdi.
Nasılsa kuruma ödenecek fiyat değişmiyor.

Kurumun eHizmet sayfasında herhangi bir bilgi girişi de istenmiyor.
Sadece "belge yenileme" seçeneği ve kabul ediyorum butonu mevcut.

Bundan sonrasını, deneyerek öğreneceğim. Elimdeki bilgi bu...
Muhtemelen, butonu tıkladıktan sonra kurumu arayıp, tahakkukta indirim uygulanmasını isteyeceğim. Yine muhtemelen belge göndermem bu kez gerekecek.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #27 : 27 Haziran 2021, 20:02:41 »
e devlet üzerinden  giriş yaptım süresi dolmadığı icin yapamazsınız dedi bende tahrip oldu belgem dedim bu sefer kabul etti ve ücret 150 tl istedi  yatırmazsam talebim red olacak diyor  . yenileme ücreti 150 tl mi idi  sanki 100 diye hatırlıyorum  bu arada 10 yıllk değilde kalan bir mhaftalığı yenilerlermi diye de aklıma takıldı yarın arayıp konuşacağım  73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #28 : 27 Haziran 2021, 20:26:58 »
kredi kartı ile ödedim ve belge indir den yeni belgeyi indirdim yenilenmiş 2031 e kadar geçerlilik  süresi var diyor  yani işlem tamamlandı sanırım yeni belgeyi basıp yollayacaklar .

Çevrimdışı TB1CLR

Belge yenileme ücreti 200 TL olmuş, maşallah. Sistemden yenileme başvurusu yapar yapmaz ödeme sayfasına yönlendiriyor. Kredi kartı ile ödenebiliyor.

Daha sonrasında; "belgenizin gönderilebilmesi için kurumla iletişime geçin" diyor sayfa. Aradığımda telefondaki memur, adres, anne baba adı, doğum tarihi vs. sordu. Sonrasında adresini, telefonunu ve 1 adet biyometrik fotoğrafını mail at dedi. Gönderdim bekliyorum.

Çevrimdışı TA3IW

Merhaba Sertaç.Geçtiğimiz sene ağustos ayında 10  yıllık süresi dolduğundan  belgemi yenilemek için müracaat ettim,telefon ile ulaşamadım  öğlenden sonra 15:30 gibi bana geri dönüş yaptılar amatör telsizcilik masasından görevli kredi kartı ile ödememi  ve tekrar kendisine ulaşmamı istedi hatta dahli telefonunu vermişti 5 dakika sonra ulaştım 1 ve ya 2 dakika içinde ücretimi yatırdığımı kontrol etti bir kaç soru sordu ve'' belgenizi basıyorum bu gün kargoya kavuşmaya bilirim  yarın gönderirim'' dedi itiraf edeyim çok ilgimi çekmişti. Akşam vakti 20 gibiydi PTT kargodan SMS geldi ertesi gün PTT kargoya telefon açtım kargomu elden alacağım diye.Belgemi görevli ile konuştuktan sonra 18 saat içinde elime ulaşmıştı.Şunu belirtmek istiyorum ne görevliyi tanırım ne müdürü tanırım  KEGM' den hiç kimseyi tanımam.Teşekkür etmek için KEGM görevliye 5 ve ya 6 defa aradıktan sonra ancak ulaşa bildim ve ''düne göre çok fazla yoğun'' olduklarını söylemişti...