Gönderen Konu: KENWOOD TM D-710E KULLANAN VARMI?  (Okunma sayısı 213 defa)

Çevrimdışı TA1AJ

KENWOOD TM D-710E KULLANAN VARMI?
« : 01 Ağustos 2008, 22:01:08 »
KENWOOD TM D-710E KULLANAN AMATÖR ARKADAŞLAR APRS YE UYGUNLUĞUNU TEYİD EDERMİSİNİZ? KULLANIŞLIMIDIR? TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: KENWOOD TM D-710E KULLANAN VARMI?
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2008, 23:45:57 »
İstanbul'dan selamlar. Ruhsat alabildiniz mi? TA2RX Ankara'daki bayiden faturalı aldığı cihaza İstanbul TK'dan hala ruhsatı çıkartamadıda.Bilgi verirseniz sevinirim.
TA1HZ
ta1hz@yahoo.com.tr
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1AJ

« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2008, 15:28:00 »
Değerli Tevfik Hocam;
Kwood tmd710e cihazını henüz elde edemedim. Mobilcom satıyor galiba. Bu yüzden ruhsat işlemleri ile ilgilenmedim. Hani madem ki Türkiye de faturalı olarak satılıyor ruhsatnamesini de verirler herhalde. Benim amacım aprs ye uygunluğu amatörlerce test edilip beğenildi ise mobil kullanım için almak isterim. Ama ruhsat henüz almamış olan arkadaşımızın durumunu da merak ettim. İnşaallah ruhsatını alırsa haberdar edilmek isterim. Amatörler için samimi gayret gösteren tüm arkadaşlardan onur duymaktayız. Selamlar, Saygılar. 73' ler.

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2008, 11:33:26 »
Sn. TA1AJ,

Uzun bir süre TMD710'un alt modeli olan TMD700 cihazı APRS maksatlı kullandım. Eğer amacınız mobil APRS çalışmak ise bir mouse GPS ile birlikte mükemmel bir seçim diyebilirim. Ancak beraberinde DTMF mikrofonunu da almanız , PC bağımlılığınızı ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca Dual band mobil amaçlı kullanım içinde oldukça iyi , kullanışlı ve performanslı bir cihaz.

Şu an Antalya bölgesinde APRS maksatlı yaygın olarak kullanılan TMD700 cihazının gelişmiş modeli olan TMD710'un daha iyi ve performanslı olacağını düşünüyorum.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA1AJ

« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2008, 11:56:06 »
Kıymetli Mustafa Bey;
Benim için çok değerli olan bilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Alacağım bu cihaz bende kalıcı olacaktır. Bu yüzden arkadaşların bilgi ve tecrübeleri ile tavsiyelerini önemsiyorum. Teşekkürler, Saygı ve Selamlar, 73 ler.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2008, 23:52:03 »
Ben TMD700 kullanıyorum. Ankaradaki bayisinden almıştım. İstanbul TK dan ruhsatla ilgili sorun çıkmadı. TMD710 u bilmiyorum.
Etrex GPS ile gayet verimli kullanıyorum. Kendim bir adet bağlantı kablosu yaptım. 1.3 YTL ye maloldu. Orjinalini alırsanız yaklaşık 50 EU. Eğer Mustafa beyin söylediği gibi mouse GPS edinirseniz o da güzel çalışır. Bende DTMF mikrofonlu olan modelini almanızı tavsiye ediyorum. Araç kullanırken gelen mesajlara yanıt vermek veya mesaj göndermek çok daha kolay oluyor. Bu mikrofonu almadığım için sıkıntısını yaşıyorum.
Sağlıcakla kalın
Barış
TA3FB
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA1AJ

« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2008, 23:32:28 »
Kıymetli Barış ;
Değerli bilgilendirmeniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler. 73 ler.