Merhaba arkadaşlar.
Sıfır olarak aldığım ve birkaç yıldır kutusunda duran SGC-230 anten coupler var. Bugün aklıma geldi ve depodan çıkardım, tertemiz duruyor ama alt tarafında bir parça kırılmış. Nasıl oldu derken belkide öyle aldığımı ama fark etmediğimi düşündüm, kutunun içinde ve bir naylon torbaya sarılı vaziyetteydi. Torbanın içini kontrol ettiğimde kırılan o parçayı gördüm. Tertemiz bir kırık, yani kullanmadan dolayı değil çünkü parçanın hiçbir noktasında bir darbe izi yok.
Sonra aletin kapağını açtım, açmaz olaydım gördüğüm manzara çok ilginçti. Plastik üst ve alt kapaklarda en ufak kozmetik bir aşınma yıpranma olmamasına rağmen vidaları sabitlemek için plastiğe gömülü pirinç somunların etrafı hep çatlamış, ama öyle böyle değil. 8 adet yuvanın hepsi çatlamış. Sanki o pirinç somunların çapı büyümüşte yuvasına sığmayıp etrafını patlatmış gibi. Resimleri bunlar;

Durduğu yerde böyle olan bir cihaz acaba çatıda olsaydı onca güneşin altında ne olurdu bilmiyorum. Gerçi üreten firma dandik bir firma değil, adamlar yıllardır bu ürünleri üretiyorlar ve kendi dallarında oldukça saygın firma, acaba bu serinin plastik hamurundamı bir şey vardı bilemedim.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaş varsa açıklasın, bizde merakta kalmayalım.
Sağlıcakla kalınız.