Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Diamond loop anten çalışması

<< < (4/5) > >>

TA8A:
Simavi Bey,

Benim kısaltılmamış loop antenlerde her zaman uyguladığım yöntem:

Antenin şu andaki merkez frekansı olan 13,7 MHz. de dalga boyu 300/13,7=21,89 m.
ntenin istenen merkez frekansı olan 14,175 MHz. de dalga boyu 300/14,175=21,16 m.

Aradaki fark 21,89-21,16=0,73 m. = 73cm.
Kesilecek anten boyu 73 cm. * 0,96=70 cm.

Bir defada 70 cm. keserseniz anten SWR si yerini bulacaktır. Şu ana kadar ikinci defa kesmedim. Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA6A:
Üstadım kahvaltıdan sonra aynen uygulayacağım :)

TA8A:
Saat 11:21 hâlâ kahvaltı yapılmamış! Gözümüz yok. Emeklilik böyle bir şey herhalde. 73 de TA8A

TA6A:
Yazacak bir sürü şey var hocam, bende inan kendime hiç yakıştıramıyorum emekliliği. Umarım bir gün yüzyüze güzel sohbetler yaparız, eskileri yad ederiz.

TA1MC:
Simavi bey geçmiş olsun
Bende yıllar önce 80 metre delta loop anteni 2.5 mm telden yapıp uzunca bir müddet kullandım,sonra elime sunair marka 1.2 kw set geçince balunu yeniden sarmak için malzeme bulamadığımdan hazır bir balun almıştım,kullandığım teli de 6 mm2 yapınca olanlar oldu,meğerse o güne kadar yarı performansın altında qso yapıyormuşum,velhasıl 80 metrede 1.5 mhz band genişliğinde makul swr ile uzun müddet kullanıldı,uzak pasifik adaları dahil birçok görüşme yaptım tabi bunda gücün etkisi vardır ama anten iyi olmayınca altına ne bağlarsanız çalışmıyor.
Benim tecrübem antenin besleme noktasının yerden yüksekliği besleme karşısındaki uçtan daha yüksek ise daha güzel çalışıyor.
Kolaylıklar dilerim bol qso lar.73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git