Gönderen Konu: KEGM ONLİNE EHLİYET SAYFASI ACILDI  (Okunma sayısı 443 defa)

Çevrimdışı TA3E

KEGM ONLİNE EHLİYET SAYFASI ACILDI
« : 09 Kasım 2019, 18:31:34 »
Merhaba

KEGM E-Devlet üzerinden Online Ehliyet sayfası açıldı.

Daha önce yurt dışı işlemler için alınan HAREC belgesi yerine de kullanabilecek özelliklerde.

Ayrıca kesin olmamakla birlikte yakın bir zamanda normal ehliyet tipi kimlik belgelerinin de kalkabileceği söyleniyor

73

Alirıza
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA4MU

Ynt: KEGM ONLİNE EHLİYET SAYFASI ACILDI
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2019, 12:01:39 »
merhabalar,bundan sonra basılı kart verilmeyeceği anlamına geliyor herhalde.

ta4mat 73.

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2019, 16:06:23 »
Bende alayım yeni belgemi diye tıkladım. Geçerlilik tarihi : 01.01.0001 olarak yazıyor.

Bu kadar saçma bir sistem anca bizde olur. Bir hobimiz var gün gittikçe kalitesi düştükçe düşüyor.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2019, 19:19:33 »
Bende alayım yeni belgemi diye tıkladım. Geçerlilik tarihi : 01.01.0001 olarak yazıyor.

Bu kadar saçma bir sistem anca bizde olur. Bir hobimiz var gün gittikçe kalitesi düştükçe düşüyor.

Aynen katılıyorum. Bizim ne işimiz var KEGM ile anlamadım gitti.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA2DJ

« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2019, 21:09:13 »
Herkese merhaba,

Amatör telsiz ehliyetinin kart olarak verilmeyeceği bilgisi ortalıkda dolaşıyor, bir kaç gündür bunu teyit ettirmeye çalışıyoruz, bugün İstanbul Telsiz İşletme Müdürlüğü ile görüşen bir arkadaşımıza kart verilmeyeceği yönünde bilgi verilmiş, bu duruma itiraz edilecek ise itiraz konusu yerin kendileri olmadığı söylenmiştir.

Neden böyle bir kararın alındığını ise kronolojik olarak hobinin gidişatını takip edenler kolaylıkla anlayacaktır.

Saygılarımla,
Erhan ERBAŞ TA2DJ

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2019, 21:38:50 »
İyiye doğru giden bir şey olursa dişimi kıracağım valla :(
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA3AP

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2019, 22:44:37 »
Kimlik gösterip kendini kıyı emniyeti personeli olarak tanıtan, cüzdanına rozet ve kimlik koyup emniyet personeli benzeri tanıtan yada acil afet haberlerleşme şeklinde kartvizit bastırıp kendine ciddiyet veren sevgili TA amatörlerimize tepki olarak devletin verdiği cevap. Belirlenen frekanslarda telsiz kullanım yetkisi veren kurumdan kendini daha büyük hisseden ustalarımıza devletin cevabı bence.
Sonuçta mandala basıp konuşuyoruz gerek simplex gerek röle haberleşmeleri atla deve konuşulmuyo naber nasılsın isteğin var mı canının sağlığı vs.
Amatör telsizcilik mandala basmaksa (ki bence sadece o değil devre tasarım dijital dünya vs ucu bucağı yok)  dx kovalamaca contest katılımlaıyla olur. Dünya amatörlerinde gördüğüm de bu. 5bin 10binlik cihaz alıpta 7.150 boş muabbet yapmaya çok gerek yok.
Hoca değilim usta değilim şuan  bi gariban el cihazı bi qrp cihaz sahibiyim. Anladığım kadarıyla bişeyler yazdım.

Çevrimdışı TA2DJ

« Yanıtla #7 : 12 Kasım 2019, 10:52:59 »
Herkese merhaba,

Sanırım yanlışdan dönülüyor, ehliyetin tekrar kredi kartı boyutunda verileceği bilgisi geldi, bekleyip görelim.

Onun dışında yazılanların hepsine katılıyorum, geldiğimiz noktada bize çıkarılan faturanın bir bölümüdür bu sonuç..

Saygılarımla,
Erhan ERBAŞ TA2DJ

Çevrimdışı TA3LKU

« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2019, 14:23:49 »
TRAC yönetim kurulundan verilen bilgiye göre genel başkanımız ile kıyı emniyeti arasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı sonucunda PVC kartların verilmeye devam edeceği, kart tasarımında değişiklikler olacağı bilgisi verildi.
73
73 DE TA3LKU
Op: Kaan Hürkan
Loc: LM29aw
TRAC Iğdır Temsilciliği - YM9KIG