Gönderen Konu: Cep telefonu ve çocukluğumdaki ptt telefonları  (Okunma sayısı 280 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Cep telefonu ve çocukluğumdaki ptt telefonları
« : 29 Ekim 2019, 15:16:22 »
Değerli arkadaşlar
Çocukluğumda cep telefonları yoktu tabii de, evlerde de telefon bulunduğunu hatırlamıyorum. En azından bulunduğum şehir öyleydi. İcabında komşu şehirlerden şahsımıza telefon gelebilirdi. Şimdi hatırladım TRAC okuyucularından birisi telefonla beni aramış bende konuşmak için  PTT  binasına gitmiştim.
 Konuşmalar PTT aracılığıyla olurdu. Binada birkaç telefon kulübesi bulunurdu. İlgili memur  sana 5 nolu kulübeye gireceksin derdi.
Şahsımıza telefon geldiğini nereden bileceğiz dersek, arayan kişi önce sizin bulunduğunuz şehirdeki PTT yi arar, PTT nin ilgili memuru da  bisikletle veya yaya sizi arardı. Bu arama esnasında muhatabımız sabırla bizim bulunmamızı beklemek zorundaydı. Bu işleme sanırım telefon ihbarnamesi
denirdi. Şehirler arası telefon irtibatı şehirden şehire gerilmiş bakır teller üzerinden yapılırdı. Telefon ücretleri pahalıydı. ahizeyi elinize alır almaz saatin tuşuna basılır harcadığınız zamana göre ücret öderdiniz. Telefonlaşmadaki sürat işte böyleydi. Bunları yazmazsak şimdiki nesil eskiyi nereden bilecek.
73    Hüsnü Köktürk    husnu66tr@yahoo.com
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2019, 15:20:22 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TA6AD

Ynt: Cep telefonu ve çocukluğumdaki ptt telefonları
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2019, 08:56:45 »
eline ağzına sağlık yeni nesil bilmiyor malesef bizlerde görmedik o  kadar eskisini ama kıymetını bildik yoklugun özümüzü kaybetmedik dogar dogmaz elimize iphone verilmedi belki ama hiçte önemli degıldı dostluklar vardı arkadaslıklar vardı komsu komsunun kulune muhtactı sımdı herkes tekellesti bır telefonun ıcıne gomuldu kımse kafasını kaldırmıyor akrabalık es dost bıttı  malesef elinize yazınıza saglık

TA6AEU (tb6dej-eski) Emre KELEŞ ÇANKIRI
TA6AEU (eski-tb6dej)