Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
432 MHZ (70 cm) MOXON (Amatör uyduları dinlemek için basit çözüm).
TA2M:
Önceki mesajıma eklemeyi unutmuşum.
Moxon anten yapımında , istediğiniz frekansta anten ölçülerini hesaplayan yazılımı buradan indirebilirsiniz.
TA3GO:
Mustafa abi merhaba,
Konuya ilginiz ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
Açık söyleyeyim anten ilgi çekici ancak bana en ilginç gelen;
antenin bitmiş halindeki kamuflaj çalışması :)
Ayrıca montaj ile ilgili resimlerdeki ölçüleri anlayamadım?
Bilgi verebilir misiniz?
İyi günler.
TA2M:
Merhaba Can,
Özellikle apartmanda yaşayıp çatıya anten kurma sıkıntısı çekenler için gerçekten güzel bir kamuflaj örneği :D
Ölçüler konusuna gelince:
Şemadaki ölçüler inç olarak verilmiştir.
Bu şemanın ölçülerini metrik sisteme göre düzenleyen TA2HO'ın çizimini aşağıya ekliyorum.
TA1O:
Merhaba arkadaşlar.
TA2EY Mustafa beyin vermiş olduğu projeyi aynen yaptım. Bahsettğim 2m moxon anten bu idi.
Ama UHF de yeterli performans alamadım. Ve bende bu antenleri dual yapmanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Mustafa beyin vermiş olduğu programı şiddetle tavsiye ediyorum. Bende onu kullanıyorum.
O programda #AWG yazan yeri mm olarak değiştirin ve Wire size yazan yere kullandığınız malzememin çapını yazmanız yeterli. Eğer boru profil kullanıyorsanız dış çap. Kare yada dikdörtgen profil kullanıyorsanız dış köşegen ölçüsünü yazmanız yeterli olacaktır.
Aşağıda Dual antenin resmini görebilirsiniz. Yine yapım aşamasında çok resim yok ama.
Anten yatay değil dikey olarak çalışmıştır. Bağntıyı sonra değiştirerek. Mavi boruyu anten paralel bağladım.
VHF de iyi sonuç alınmıştır. UHF beklenen sonuç alınmamıştır.
TA2M:
Serhat bey,
Bilgi için çok teşekkür ederim.
Bende bu antenin UHF'de aynı performansı vermesini (monoband UHF Moxon eşdeğeri) beklemiyordum.
Anten dizaynında , VHF 'nin 3. harmoniğinde rezonansa gelen antenin yayılım paternini 2 adet direktör ile düzelterek anteni dual olarak çalıştırmışlar.
Şu an moxon antenlerin stacking (paralel bağlı 2 yada 4 anten) konusunu araştırıyorum. İnternette bu konuda ciddi bir bilgi bulamadım.
Bu konuda elinizde herhangi bir bilgi (antenler arası mesafe ve empedans uygunlaştırma) mevcut mu?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git